Matias Vandewalle opent kapperszaak in Middelkerke: “Mijn werk is eigenlijk mijn hobby”

Matias Vandewalle in zijn nieuwe kapperszaak. © foto LC
Paul Bruneel

In de Oostendelaan 16 in Middelkerke is voortaan Studio-M gevestigd, een haarkapper voor dames, heren en kinderen.

De nieuwe zaak is gevestigd waar tot voor kort haarkapper Rik Schockaert gevestigd was. Rik heeft zijn activiteiten stopgezet. De zaak werd omgedoopt tot Studio-M en wordt opengehouden door Matias Vandewalle (29).

Nieuw in de stiel is Matias niet, hij heeft al meer dan 10 jaar ervaring en in tegenstelling tot vroeger bij haarkapper Rik, zijn nu niet enkel heren, maar ook dames en kinderen welkom.

Eerste zaak

“Ik gebruik Vegan haarverzorging van Oway voor de optimale voeding en bescherming van het haar en de hoofdhuid. Iedereen wordt ontvangen met een lekkere koffie”, geeft Matias mee. Hij was eerst aan de slag in een salon, maar in Middelkerke is het zijn eerste eigen zaak.

Ik was nog maar 7 jaar toen ik wist dat ik haarkapper wilde worden

“Ik ken Middelkerke heel goed. Ik ben geboren in Oostende, maar toen ik 18 jaar was ben ik naar Middelkerke verhuisd en daarna naar Bredene. Ik volgde mijn opleiding in de Maricolen in Brugge, waar ik ook nog een specialisatie opnam. Weet je, ik was nog maar 7 jaar toen ik als kleine gast al wist dat ik haarkapper wilde worden”, lacht Matias.

“Ik had een nicht die kapster was en misschien had dat er iets mee te maken. Ik stond vroeger altijd klaar om vlechtjes te maken in het haar van de winkeldochters. Dat waren de meisjes die meehielpen in de bakkerij van mijn ouders.” Matias is eigenlijk toevallig in deze zaak in de Oostendelaan terechtgekomen.

Liefde op het eerste zicht

“Ik was met mijn partner op de wandel in de lockdownperiode toen we zagen dat dit te koop stond. Het was meteen liefde op het eerst zicht en na lang nadenken en gesprekken met de eigenaar hebben we de knoop doorgehakt. Ik ben er heel gelukkig mee, want mijn werk is eigenlijk mijn hobby, wat wil je nog meer”, geeft Matias mee.

(PB)

Studio-M is open op dins- en woensdag van 8.30 tot 18 uur, op donderdag van 8.30 tot 20 uur, op vrijdag van 8.30 tot 18 uur en op zaterdag van 8 tot 17 uur. Op maan- en zondag is de zaak gesloten. Op donderdag is de zaak speciaal open tot 20 uur, voor mensen die overdag moeilijk kunnen. Bellen kan op 059/ 30 30 80.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier