Martine Fournier is nieuwe voorzitter van comité Nacht van de OnderMener

Jean-Luc Delbar, Herlinde Dejaegere, Mark Desmet, Veerle Meganck, Wouter Vermeersch, kersvers voorzitter Martine Fournier, Pieter Desmet, Pierre Vandeputte, Sylvianne Scherpereel, Bo Decramer, Yasmine Donckels en Isabelle Lavaert. © Nicolas Verhaeghe
Redactie KW

Na het succes van de voorbije twee edities in 2016 en 2018 is het comité van de Nacht van de OnderMener bezig met de voorbereidingen voor de volgende awardshow. Dat doet de organisatie voortaan met enkele nieuwe bestuursleden én een nieuwe voorzitter: oud-burgemeester Martine Fournier.

Het grootste nieuws op de voorstelling van de derde Nacht van de OnderMener was de komst van een nieuwe voorzitter. Veerle Meganck besliste naar eigen zeggen al eerder om de voorzittersfakkel door te geven. “Na twee edities was de tijd er rijp voor”, duidt ze haar beslissing.

Verrassend is wel dat Martine Fournier, oud-burgemeester van Menen, haar opvolgt. “Toen de vraag kwam, voelde het eigenlijk meteen goed aan. Ik had het gevoel dat ik terug kon keren naar mijn roots”, vertelt Martine. “Ik stam uit een ondernemersfamilie en zet me al heel lang in voor de middenstand in onze stad. Midden jaren negentig richtten we samen met een groep lokale handelaars in de Ieperstraat een straatcomité op. Later, in 2002, lanceerde ik als voorzitter van Unizo het idee van een awardshow. Ik neem mijn taak als voorzitter heel serieus. Onze ondernemers zorgen voor een warme stad, wij willen zorgen voor hen.”

Jonge veulens

“Voor ons was het snel duidelijk dat er ook in 2020 een nieuwe Nacht van de OnderMener moest komen”, pikt afscheidnemend voorzitter Veerle Meganck opnieuw in. “Binnen het comité kwamen we wel tot de conclusie dat we deuren moeten durven openzetten voor jonge durvers. Daarom ben ik ook blij om Pieter Desmet en Wouter Vermeersch te mogen voorstellen als nieuwe bestuursleden, twee mensen die hun sporen ondertussen ruimschoots hebben verdiend.”

Pieter Desmet werkt als purchase manager bij Decospan. “Ik heb het altijd belangrijk gevonden om mij te engageren in de streek waar ik geboren, getogen en ondertussen aan het werk ben”, vertelt hij. “lk wil mee mijn schouders zetten onder een event waar collega-ondernemers elkaar kunnen ontmoeten. Bovendien was ik van meet af aan getroffen door het uitgangspunt van de Nacht: alle lokale ondernemers, hoe klein of groot ook, de kans geven om de werking en uitstraling van hun bedrijf in de verf te zetten.”

Voor alle ondernemers

De tweede jonge aanwinst die aan de deur kwam kloppen is Wouter Vermeersch, CEO Brouwerij Eutropius. “Ik hoop via de Nacht van de OnderMener jong geweld, kleinere ondernemers en nieuwe starters te kunnen motiveren om van zich te laten horen”, stelt hij. “Aantrekkelijk aan dit evenement is onder meer dat het zich niet uitsluitend richt naar grotere ondernemingen, maar dat het het ook opneemt voor de kleine zelfstandige en KMO. Want deze mensen lopen vaak tegen andere problemen aan en moeten vaak op hun eentje knokken zonder grote entourage waarop ze kunnen terugvallen.” (NVM)

De derde Nacht van de OnderMener vindt plaats op 21 november 2020 in Garage Delbar in Rekkem. Meer info via www.nachtvandeondernemer.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier