Marktkramer opent met Yzano nu ook fysieke modezaak

Marktkramer Mehdi Medjbeur opende zopas ook zijn eigen modezaak. © CLL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Een hippe zomerjurk of toch maar eerder die stijlvolle avondjas? Vanaf heden is de Komense deelgemeente Le Bizet een modetopper rijker. Met ‘Yzano’ opent Mehdi Medjbeur (33) zijn eerste winkel. “Al zal ik nog altijd terug te vinden zijn op de wekelijkse markten”, glundert de ondernemer.

Nieuw in de sector kun je de man moeilijk noemen. “Ik ben al sinds jaar en dag aan de slag als marktkramer en heb op die manier ook een aanzienlijk klantenbestand weten op te bouwen”, klinkt het. “Toch speelde ik al langer met het idee om een eigen, fysieke winkel te openen.”

“Het was een grote stap en toen was daar de coronacrisis en keek ik dus nog even de kat uit de boom. Toen dit pand hier enkele weken geleden op de markt kwam, twijfelde ik niet langer. Een prima locatie, langs een drukke invalsweg en pal in het commerciële hart van de gemeente? Ik moest wel gek zijn om niet toe te happen!”, lacht Mehdi Medjbeur.

Betaalbare modetrends

Mehdi zorgt met zijn etalage alvast voor een klassevolle en kleurrijke toets in de straat. “Ik wil echt inspelen op modetrends voor zowel hem als haar”, legt hij uit. “Het is belangrijk om de laatste ontwikkelingen op gebied van kledij te volgen en dit naar Le Bizet te brengen, zonder dat mensen een aderlating van hun portefeuille moeten vrezen.”

“Voor mijn klanten op de wekelijkse markten heb ik ook goed nieuws. De winkel is op maandag en dinsdag gesloten, zodat ik de wekelijkse markten kan blijven aandoen. Die band met de trouwe marktbezoekers wil ik niet zomaar opgeven.”

Yzano, Armentiersstraat 314, Le Bizet / Komen-Waasten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier