“Markt 22 in Ieper weer open in december”

Pascal Roegiers en dochter Florence baten al zes jaar restaurant Het Moment uit in de Boterstraat en daar komt binnenkort nog een zaak bij. Ze zijn de nieuwe eigenaars van Markt 22 op de Grote Markt.

We zien Pascal Roegiers, Alexander Tryssesoone, Florence en Athina Roegiers en Nancy Vantomme. (Foto DS)

Door het faillissement van Markt 22 op de Ieperse Grote Markt krijgt Pascal Roegiers de kans om met zijn familie de zaak over te nemen. Zijn horecadroom van een groot terras is zo vervuld. Toch krijgt Pascal de dromers meteen met de voetjes op de grond, als we informeren over welk budget je moet beschikken om anno 2018 een horecazaak uit de grond te stampen. “Reken dan maar de prijs van een mooi huis in de ordegrootte van 300.000 euro. Hier zit dan wel de overname in inbegrepen. Hoeveel het exact is, kan ik contractueel niet zeggen.”

De Waterpoort

Pascal Roegiers was eerder 14 jaar chef-kok in De Waterpoort langs de Brugseweg, tot hij in 2012 samen met dochter Florence Het Moment opstartte. De Waterpoort staat intussen al vele jaren leeg. Was dat geen optie voor de familie Roegiers om een tweede zaak te openen? “Ik kijk niet graag achter mij”, gaat Pascal verder. “Ik ben ooit begonnen op de Grote Markt als stagiair in Hotel Britannique en met Markt 22 is de cirkel rond. Het klopt dat ik een groot terras wilde: Markt 22 kan 40 mensen op een goede manier plaats geven.”

“Dag en nacht in de horeca werken is niet meer van deze tijd”

“Binnen zijn er nog eens hetzelfde aantal couverts. Een ander voordeel is dat deze zaak aan de zonnekant van de markt is gelegen. Met de opwarming van het klimaat zal dat zeker zijn vruchten afwerpen. Kijk maar naar de nazomer die we nu al gehad hebben. De renovatiewerken starten op 15 oktober en zouden acht weken in beslag nemen. We hopen midden december de deuren te kunnen openen.”

Adem en energie

Om Markt 22 samen met Het Moment te kunnen runnen, hebben Pascal en Florence een systeem bedacht. “We zijn met drie koks: mijn schoonzoon Alex en Michel Wicke. We kunnen alle drie ingezet worden in zowel Markt 22 als in Het Moment. Om onszelf en het extra personeel ook nog een leven buiten de horeca te gunnen, zullen we de werking in Het Moment wel aanpassen. Daar zullen we enkel overdag open zijn met snacks en tearoom. Personeel dat kinderen heeft kan dan ‘s avonds ook bij de kroost zijn. En er zijn twee sluitingsdagen: woensdag en donderdag. Ik heb dat moeten missen! Voor Markt 22, de naam moeten we contractueel behouden, starten we met één sluitingsdag op woensdag, maar als het budgettair haalbaar is, zou ik ook graag twee sluitingsdagen invoeren. Het vaste personeel kan dan op adem komen en energie halen uit iets anders. Dag en nacht in de horeca werken is niet meer van deze tijd.”

Streekbieren

Het Moment staat bekend voor het gegrilde vlees op cederhout. Pascal: “Dat nemen we mee naar Markt 22 als visitekaartje en we grillen ook met vis. De indeling van de zaak wordt behouden, maar het wordt volledig gerenoveerd. We breken ook nog een deel van een muur af om met een open keuken te kunnen werken. In Markt 22 zal de Frans-Belgische keuken geserveerd worden, maar we zullen ook grootmoeders gerechten weer in ere herstellen en die in een andere stijl op tafel brengen. De nadruk zal liggen op lokale en artisanale producten. Koken op basis van streekbieren hoort daar ook bij. We willen ook een horecazaak zijn voor de Ieperlingen. Wie hier trouwens enkel zal komen voor een goed glas met een paar hapjes is even welkom als wie komt eten.”

(DS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.