Marketingbureau Comma zwaait de deuren van ‘Office 407’ open in Veldegem

Zaakvoerders Wouter Casteleyn en Greetje Demuelenaere in de huiselijk gezellig aangeklede traphal die de vier ‘Office 407’-kantoren met elkaar verbindt. (foto HV)
Zaakvoerders Wouter Casteleyn en Greetje Demuelenaere in de huiselijk gezellig aangeklede traphal die de vier ‘Office 407’-kantoren met elkaar verbindt. (foto HV)
Redactie KW

‘Office 407’ heet de originele kantoorruimte van het marketingbureau Comma. Zaakvoerders Wouter Casteleyn (46) en Greetje Demuelenaere (49) nodigen er starters en bedrijven in groei uit. Ondernemende talenten kunnen er zelf hun gemoedelijke werkstek inrichten. Een inspirerende werkomgeving in het groen waar creatieve zielen elkaar treffen.

Koersfietsen van befaamde renners, een blitse bar om even bij te komen, een glanzend zwarte vleugelpiano die vraagt om er een deuntje op te spelen. In een gelijkaardige familiale stijl als het Comma-pand heeft de kantoorwoning langs de Torhoutsesteenweg 407 in Veldegem veel weg van die van een grote huiskamer. Letterlijk dan. Naast de deur tikten Greetje en getogen Veldegemnaar Wouter de woning op de kop waar herkenning de charme is. De woonkamer met de luster en de schouw is een gedeelde werkomgeving voor coworking , de withouten trap naar boven leidt naar vier goed uitgeruste kantoorruimtes. Enkel computers, pen en papier van wie er straks aan de slag zal gaan, ontbreken nog. “Net zoals in het Comma-huis, dat al vijf jaar onze creatieve biotoop is, zullen in Office 407 ondernemers zich comfortabel kunnen focussen op het uitbouwen van hun business”, licht Wouter toe. “Omringd door groen, kunst en design is het hier geknipt om ongestoord te werken. Tussendoor vergaderen, inspiratie opdoen en, ook letterlijk, bijtanken doe je in het bruisende belevingspand 411.”

Rustgevend kader

Het 407-kantoorhuis van Comma is een categorie op zich. Je bedrijfje uitbouwen in gezelschap van gelijkgezinde collega’s bij wie je te rade kan gaan, al zat je aan je eigen keukentafel: het concept nabij een kunstzinnige landschapstuin lijkt zo uit New York of Berlijn geplukt. “Wie zelfstandig werkt, in een eenmanszaak of aan een project, doet dat vaak alleen. Dan is het een pak leuker als ze tussendoor nuttig en sociaal contact hebben. Daardoor die je inspiratie op. Intussen kunnen ze hier zelfs even aan hun (race)fiets sleutelen, of in de uitgestrekte tuin even uitwaaien”, vat Wouter samen. Onder meer creatieve beroepen in de ruime zin, zoals interieurarchitecten en IT’ers, kunnen zich er kind aan huis voelen. Comma mikt op startende of snelgroeiende ondernemers die voor minstens meerdere maanden een comfortabele werkplek willen huren.”

Sinds thuiswerk de norm geworden is, wijst de tijdgeest erop dat werk en leven op kantoor aan verandering toe zijn. “Files en andere stress vermijden, door te werken waar en wanneer we willen op een kleine, lokale stek zijn alternatieven voor grote kantoren in Antwerpen of Brussel. We geloven sterk in innoveren door in een familiale sfeer ondernemers met elkaar in contact te brengen”, zijn Wouter en Greetje vastberaden. “Bedrijven ondersteunen in hun groei en talenten helpen ontwikkelen: dat is onze drijfveer.”

(BC)

Info: www.office407.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.