Marjolein opent pop-upwinkel in pand met familiegeschiedenis

Nathalie Vandevoorde, Marjolein Six, Eva Six, Valentine De Meester, Sofie Desmedt en Fien Vandelannoote bieden in april tijdens de weekends hun creaties te koop aan in pop-upshop InEen. Louise en Renate Demeester en Heleen Devos ontbreken op de foto. (foto MD)©MICHAEL DEPESTELE
Nathalie Vandevoorde, Marjolein Six, Eva Six, Valentine De Meester, Sofie Desmedt en Fien Vandelannoote bieden in april tijdens de weekends hun creaties te koop aan in pop-upshop InEen. Louise en Renate Demeester en Heleen Devos ontbreken op de foto. (foto MD)©MICHAEL DEPESTELE
Stefanie Vandewalle

Reningelst wordt in de paasvakantie the place to be. Tijdens de weekends van april organiseert Marjolein Six uit Reningelst er namelijk samen met acht andere ondernemende creatieve zielen de pop-upshop InEen, met allerhande lokale en handgemaakte producten en accessoires.

Marjolein Six (36) groeide op in de Pastoorstraat 15, waar haar ouders Jos Six en Moniek Desmet De Groenselpoorte uitbaten. In januari pas verhuisde ze naar het gele herenhuis van haar grootouders op de hoek van de Baljuw- en de Pastoorstraat. “Nummertje 1”, lacht Marjolein. “Vandaar ook de naam InEen voor de pop-up. Naast de verwijzing naar het huisnummer bevat het ook mijn intentie om er heel diverse dingen te laten samenkomen. De bedoeling is echt om de deur van deze woning in de toekomst open te zetten voor een hele resem initiatieven.”

“Kenmerkend aan de opvallend gele hoekwoning is namelijk de enorme ruimte die ze biedt. Het stemt mij ontzettend tevreden dat het huis in de familie kan blijven, aangezien er een mooi familieverhaal achter schuilt. Na de Eerste Wereldoorlog verhuisden mijn voorouders en familie van Loker naar Reningelst en bouwden er het huis op de hoek recht tegenover de kerk. Mijn vader groeide er op, maar zelf bracht ik er ook heel wat uren door. Het huis staat als het ware symbool voor mijn jeugd, en het stemt mij ontzettend tevreden dat het in de familie is kunnen blijven.”

Creatieve zielen

“De woning bevat meerdere sierschouwen, die bewaard gebleven zijn. Op enkele ervan vind je nog de inscriptie ‘Six gebroeders terug’. Mijn grootouders leefden hoofdzakelijk achteraan het huis, de ‘voorplekke’ werd beschouwd als een ‘heilige plaats’. Het is mijn intentie de woning te laten leven door er van alles te organiseren. Sinds maart is Martine van causale voetreflexologie Causette en medisch pedicure Charlotte van Beauté des Pieds uit Ieper in een van de voorkamers aan het werk. Vanuit die visie ontstond ook het idee om een pop-upwinkel met handgemaakte producten en accessoires te organiseren.”

“Het is mijn intentie de woning te laten leven door er van alles te organiseren”

“Mijn zus Eva en haar goede vriendin Valentine De Meester zijn namelijk erg creatieve zielen. Beiden bieden ze hun zelfgemaakte creaties online te koop aan. Om hen wat meer bekendheid te geven en net dat duwtje extra in de rug, bood ik hen aan om mijn huis als offline verkoopplatform te gebruiken. Producten in levende lijve kunnen zien, aanraken, voelen of ruiken, blijft een meerwaarde”, vindt Marjolein.

Creatieve vrienden en kennissen die van de pop-upplannen hoorden, sprongen gretig mee op de kar. Marjolein: “In een mum van tijd zaten we aan een 18-tal deelnemende lokale creatievelingen. “Ten eerste is er Moes van mijn zus Eva. Naast het pluktuinproject Moeshof verkoopt zij ook zelf ontworpen prentkaarten, koffiemutsen en wasbare maandverbanden”, legt Marjolein uit. “Ten tweede zal haar vriendin Valentine De Meester hoeden, haarspelden, broches, T-olifanten (theemutsen) aan de man (of vrouw) brengen. Valentines twee zussen Louise en Renate doen ook mee. Louise maakte zowel pakketjes als losse postkaarten, alsook enkele kleine geniete kortverhalen, strips en zines. Daarnaast biedt ze ook prints van werken in beperkte oplage en enkele originelen aan, terwijl Renate haar handgemaakte unieke oorbellen uit fimoklei in haar assortiment heeft onder het pseudoniem ‘Rnee Juwelen’.”

Boijoux-juwelen

“Een andere partner is ‘Made By Fien’ van dorpsgenoot Fien Vandelannoote met allerhande zelf genaaide baby- en peuterspulletjes en ook kersenpitkussentjes en lavendelzakjes. Ook de zeepjes en cadeaupakketjes van UpStream Studio door Nathalie Vandevoorde uit Roesbrugge zijn present. Dan is er ook nog The Extra Smile van Heleen Devos. In haar aanbod heeft zij Boijoux-juwelen, mondmaskertjes, scrunchies en strandponcho’s voor kinderen. Tot slot is er ‘La Fiej En Rose’ van Sofie Desmedt, die kaartjes ontwerpt met een West-Vlaamse toets. Sofie verkoopt voor zichzelf, maar ook voor vzw Saying Goodbye”, weet Marjolein, die al negen jaar werkzaam is bij Brussels Airlines.

Reserveren en zeker zijn van een bezoekje aan de pop-upstore InEen kan via https://ineen.appointlet.com. Momenteel staan de eerste twee weekends van april open. Ook aan een systeem voor reserveren aan de deur wordt momenteel gewerkt. Updates worden op de Facebookpagina van InEen gecommuniceerd.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.