Mario en Steven leveren kerstdecoratie aan huis: “Mensen hebben nood aan mooie kerst”

Mario Dhondt en Steven Van De Putte van de M Feelgood Store. © AN
Annelies Nollet

Het zal je maar overkomen. Duizenden euro’s investeren in een prachtige kerstwinkel, om vervolgens te horen te krijgen dat je wellicht tot na de feestdagen dicht moet. Het overkwam zaakvoerders Mario Dhondt en Steven Van De Putte uit Kortrijk. Maar de twee blijven niet bij de pakken zitten. Wie op zoek is naar kerstversiering, kan die nu via hun sociale media online bestellen.

Mario Dhondt van decoratiewinkel M Feelgood Store in winkelcentrum K in Kortrijk was in augustus al helemaal klaar voor kerst. Enkele duizenden items, van speciaal verlichte kerstbomen tot levensgrote kerstmannen, kregen een plekje in zijn winkel. Het geheel doet meteen aan een winterwonderland denken. Dankzij een geurmachine aan de ingang, ruikt het zelfs zo. “Helaas kunnen onze klanten daar niet meer van genieten”, verzucht Mario. “Zelf probeer ik elke dag even binnen te springen, om de moed erin te houden en om bezig te blijven.”

Via sociale media

Erg rooskleurig ziet de toekomst van zijn winkel er niet uit. De kans is groot dat die dicht moet blijven tot na de feestdagen en dan zijn de kerstartikelen niet meer verkoopbaar. “Daarom zetten we nu toch in op online verkoop”, legt Mario uit. “Niet via een webshop, want dat zou opnieuw een gigantische investering vragen. Maar wel via sociale media. Daar post ik elke dag een deel van ons assortiment. Mensen kunnen dan een privébericht sturen om iets te bestellen. Dat kunnen ze dan komen afhalen aan de ingang van winkelcentrum K in Kortrijk of ik lever het aan huis.”

Op die manier hopen Mario en Steven toch enigszins uit de kosten te geraken. “En zo bezorgen we onze klanten ook een mooie kerst, iets waar iedereen dit jaar nog meer nood aan heeft dan anders”, besluiten ze.

Een kijkje nemen in de virtuele winkel van het koppel kan via de Facebookpagina van M Feelgood Store.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.