Dat meldt Agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust (Afdeling Scheepvaartbegeleiding) woensdagmiddag. De kantine en het gebouw op het Maritiem plein is eigendom van het Vlaams Gewest. De kantine werd verhuurd, maar net voor de zomer werd de bvba die de kantine runde failliet verklaard. "Na de beëindiging van deze huurovereenkomst wenst het Vlaamse Gewest als eigenaar te onderzoeken om de vrijgekomen ruimte zelf in gebruik te nemen", luidt het.

Het gebouw biedt al onderdak aan de administratieve zetel van de afdeling Scheepvaartbegeleiding (aSb) en aan het Maritiem Reddings- en Coördinatie Centrum (MRCC), waar de noodoproepen uit zee toekomen en van waaruit de opsporings- en reddingsoperaties op zee worden gecoördineerd.

Continudienst van MRCC

Doel is om in het vrijgekomen gedeelte van het gebouw een andere maritieme dienst onder te brengen. Er wordt onder meer gedacht om de Zeebrugse continudienst van het MRCC samen te brengen, wat een kostenbesparing en optimalisatie van de dienstverlening zou zijn.

Voor veel Oostendenaren en toeristen is de sluiting van de kantine een groot verlies. De kantine is gehuisvest in een iconisch gebouw en er heerste nog steeds een volkse traditie waar schippers, vissers en toeristen samen kwamen.

(belga)

Dat meldt Agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust (Afdeling Scheepvaartbegeleiding) woensdagmiddag. De kantine en het gebouw op het Maritiem plein is eigendom van het Vlaams Gewest. De kantine werd verhuurd, maar net voor de zomer werd de bvba die de kantine runde failliet verklaard. "Na de beëindiging van deze huurovereenkomst wenst het Vlaamse Gewest als eigenaar te onderzoeken om de vrijgekomen ruimte zelf in gebruik te nemen", luidt het. Het gebouw biedt al onderdak aan de administratieve zetel van de afdeling Scheepvaartbegeleiding (aSb) en aan het Maritiem Reddings- en Coördinatie Centrum (MRCC), waar de noodoproepen uit zee toekomen en van waaruit de opsporings- en reddingsoperaties op zee worden gecoördineerd. Doel is om in het vrijgekomen gedeelte van het gebouw een andere maritieme dienst onder te brengen. Er wordt onder meer gedacht om de Zeebrugse continudienst van het MRCC samen te brengen, wat een kostenbesparing en optimalisatie van de dienstverlening zou zijn. Voor veel Oostendenaren en toeristen is de sluiting van de kantine een groot verlies. De kantine is gehuisvest in een iconisch gebouw en er heerste nog steeds een volkse traditie waar schippers, vissers en toeristen samen kwamen.(belga)