Marc Buyck brengt echte antiekmarkt naar Barakken

V.l.n.r. zien we Karen Pauwels, Marc Buyck en Carlos Pauwels, die allen gebeten zijn door de antiekmicrobe. (foto NVM) © Nicolas Verhaeghe
Redactie KW

Organisator Marc Buyck heeft al heel veel mooie evenementen in Groot-Menen uit zijn ondernemersmouw geschud. Alleen een rasechte antiekmarkt ontbrak nog op het palmares, maar daar komt vanaf zondag 2 augustus verandering in.

“De antiekmarkt zal plaatsvinden in de barakken aan het Kapellepleintje. Dit is een toeristisch aantrekkingspunt aan de Franse grens waar duizenden bezoekers op af komen, zowel Franse als Belgen. De antiekmarkt zal wekelijks doorgaan op zondagnamiddag van 12:00 uur tot 18:00 uur en er zal plaats zijn voor een twintigtal standen”, vertelt Marc.

Geboren antiquair, kompaan en rechterhand Carlos Pauwels zal in deze markt ook zijn onmisbare steentje bijdragen. “Ik heb altijd al iets gehad met antiek. Mijn vrouw en ik schuimden vroeger de markten af, zowel als kopers én verkopers. Daarna rolden we logischerwijs de antiekmarkten binnen”, zegt Carlos.

Al doende leert men, luidt het gezegde, en bij Carlos gaat deze vlieger absoluut op. “Na al die jaren ervaring met antiek, brocante en vintage heb ik een kennersoog gekweekt. De beste opleiding krijg je nog steeds op het terrein zelf”, aldus Carlos. En het bloed kruipt blijkbaar waar het niet gaan kan, want dochterlief Karen Pauwels heeft het antiekvirus ook te pakken. “We kopen antiek op bij mensen, bijvoorbeeld na een sterfgeval. Mijn man helpt dan meestal mee. Na een grote opruiming van een inboedel vinden we vaak nog enkele spullen met een mooie waarde”, vertelt Karen.

“We willen al jaren iets op dit pleintje in de Barakken doen. Nu zal er iedere zondag mooie betaalbare antiek te bekijken zijn. Met dank aan de stad Menen zullen we uiteraard de social distancing hanteren zodat iedereen met een gerust hart ons veilige ‘antiekparcours’ zal kunnen betreden”, besluit Marc. (NVM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier