Maison Coton breidt fors uit tot en krijgt er koffiehuisje bij

Sandrina Dos Santos Gomes in haar vernieuwde zaak. © Foto Kurt
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

Maison Coton, de decoratiewinkel in de Koolskampstraat in Lichtervelde, breidt uit. En stevig: er komt een conceptstore in de zes keer grotere loods achter de winkel. Bovendien komt er met Café Coton ook een koffiehuisje bij.

Vrijdag, telkens van 10 tot 18 uur, start het drie dagen durende openingsweekend van het vernieuwde Maison Coton in Lichtervelde. De decoratie- en interieurwinkel van Sandrina Dos Santos Gomes in de Koolskampstraat breidt stevig uit en is voortaan een conceptstore, met vooral veel ‘hoekjes’. “Met een geurenhoekje, een badkamerhoekje, een mannenhoekje, een dierenhoekje enzovoort. Maar uiteraard ook nog decoratie”, vertelt een enthousiaste zaakvoerster, die zeven jaar geleden begon met Maison Coton.

“Tijdens mijn zwangerschapsverlof, want ik wilde thuis iets doen. En aangezien ik al mijn hele leven ‘winkeltje’ wilde spelen, was het snel duidelijk wat het zou worden. Het evolueerde al snel van een webshop over een showroom tot een winkeltje, maar na zeven jaar is het te klein geworden. Gelukkig hadden wa achteraan nog een grote loods.”

Koffiehuisje, geen café

En er is nog een nieuwigheid: Café Coton. “Al wil ik er meteen bij zeggen dat het hier niet om een café gaat”, verduidelijkt Sandrina. “Het is een koffiehuisje, waar je tijdens de openingsuren van koffie, thee en gebak kunt genieten. Allemaal van lokale handelaars.”

Tot slot heeft Sandrina nog een leuke primeur: ze zal voortaan ook de producten van het merk ‘Désirée’ verkopen. “Het gaat om bakmengsels, thee en chocopasta’s, maar ook om geurstokjes met de geuren van het gebak van de bekende patissier Roger Van Damme. Ik ben heel trots dat ik zijn producten kan aanbieden.”

Na het openingsweekend zal de winkel overschakelen op vaste openingsdagen. Op donderdag en vrijdag van 9.30 tot 12 en van 13.30 tot 18 uur, op zaterdag doorlopend van 9.30 tot 18 uur en elke derde zondag van de maand van 10 tot 16 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier