De Nationale Veiligheidsraad besliste donderdag zowel horecazaken als restaurants en cafés te sluiten tot 3 april. Thuisbezorging en drive-ins zijn wel nog toegestaan. Hotels blijven open, maar als ze een restaurant hebben moet dat sluiten. Maar wat dan met de frituren? Volgens minister De Block mogen die open blijven, op voorwaarde dat ze werken met afhaling. Veel frietkoten hebben tegenwoordig ook tafeltjes en stoelen en het is volgens de Open Vld-minister niet de bedoeling dat mensen daar lang bij elkaar zitten. Afhalen kan dus wel. "Het is niet de bedoeling dat we de bevolking gaan uithongeren", zo zei De Block in De Ochtend.

Het kabinet-De Block vraagt het gezond verstand te gebruiken en afstand te houden zodat mensen elkaar niet besmetten. "Social distancing is heel belangrijk, dat moeten we er bij de bevolking blijven inpeperen", zegt woordvoerder Jelle Boone. Bedoeling is ook dat winkels, met uitzondering van voedingszaken en apotheken, in het weekend sluiten. Ook voor kappers is er volgens minister De Block een uitzondering voorzien. Zo zullen zij ook in het weekend mogen werken, maar dan wel op afspraak. Zo kan vermeden worden dat mensen samen zitten te wachten.

De Nationale Veiligheidsraad besliste donderdag zowel horecazaken als restaurants en cafés te sluiten tot 3 april. Thuisbezorging en drive-ins zijn wel nog toegestaan. Hotels blijven open, maar als ze een restaurant hebben moet dat sluiten. Maar wat dan met de frituren? Volgens minister De Block mogen die open blijven, op voorwaarde dat ze werken met afhaling. Veel frietkoten hebben tegenwoordig ook tafeltjes en stoelen en het is volgens de Open Vld-minister niet de bedoeling dat mensen daar lang bij elkaar zitten. Afhalen kan dus wel. "Het is niet de bedoeling dat we de bevolking gaan uithongeren", zo zei De Block in De Ochtend.Het kabinet-De Block vraagt het gezond verstand te gebruiken en afstand te houden zodat mensen elkaar niet besmetten. "Social distancing is heel belangrijk, dat moeten we er bij de bevolking blijven inpeperen", zegt woordvoerder Jelle Boone. Bedoeling is ook dat winkels, met uitzondering van voedingszaken en apotheken, in het weekend sluiten. Ook voor kappers is er volgens minister De Block een uitzondering voorzien. Zo zullen zij ook in het weekend mogen werken, maar dan wel op afspraak. Zo kan vermeden worden dat mensen samen zitten te wachten.