Maatwerkbedrijf Waak legt 3.682 (!) zonnepanelen op het dak

Olaf Verhaeghe

Na de site in de Vijverhoek liggen er nu ook zonnepanelen op de Waak-gebouwen in de Heirweg en de Industrielaan. Het Kuurnse maatwerkbedrijf investeert maar liefst 1,6 miljoen euro in de duurzame energiebron. In totaal liggen nu 3.682 zonnepanelen op de daken van Waak.

Het Kuurnse maatwerkbedrijf Waak blijft verder inzetten op duurzame energie. Sinds kort liggen ook de daken van de sites aan de Heirweg en de Industrielaan vol met zonnepanelen. Met die panelen produceert Waak om en bij de 1 megawattpiek elektriciteit per jaar. Dat is het equivalent van de hoeveelheid energie waarmee je zo’n 285 huisgezinnen een jaar van groene stroom kan verminderen.

De installatie van de zonnepanelen – in totaal liggen er nu bijna 3.700 op de daken van Waak – brengt ook een vermindering van CO2-uitstoot met zich mee. DIe daalt met 600 ton per jaar. Daarnaast gaat Waak prat op tal van andere inspanningen om de eigen ecologische voetafdruk te verkleinen zoals regenwaterrecuperatie, spouwmuurisolatie en het optimaliseren van de persluchtinstallaties.

https://www.youtube.com/watch?v=G-skHdtwE4A

Nieuwbouw

Ook voor de nieuwbouw in de Vijverhoek die vanaf 2022 de afdelingen inHouse en Green & Clean zal huisvesten, kiezen we vol voor duurzaamheid. Het wordt een gebouw zonder actieve koeling waarbij extra maatregelen worden genomen voor een goede warmtehuishouding zoals zonnewering, ventilatie en mogelijkheid tot free cooling. Er komen ook laadvoorzieningen voor elektrische voertuigen en tuingereedschap op oplaadbare batterijen, een overdekte opslagplaats voor groenafval en een extra grote fietsenstalling.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier