Maatwerkbedrijf De Oesterbank breidt uit en opent vestiging in Blankenberge

© Facebook Oesterbank
Redactie KW

Het maatwerkbedrijf De Oesterbank gaat een vestiging openen in Blankenberge. Het wordt al de derde vestiging na Oostende en Nieuwpoort. Dat kondigde directeur Luc Rosseel donderdag aan tijdens een bezoek van Vlaams minister van Energie Bart Tommelein (Open Vld) in de Oostendse vestiging.

Het maatwerkbedrijf De Oesterbank telt op dit moment zo’n 420 werknemers, maar zit daarmee aan het maximum. Ook de productie kan in de huidige vestigingen niet meer opgedreven worden, vooral door de goede samenwerking met airconditioningproducent Daikin. Daarom komt er een nieuwe afdeling in Blankenberge waarmee er ongeveer 20 extra arbeidsplaatsen worden gecreëerd en er is ook interesse om samen te werken met Knokke-Heist.

De Oesterbank heeft een pand in de ambachtszone in de Blankenbergse deelgemeente Uitkerke gekocht en zal er begin februari, na enkele bouwtechnische aanpassingen, activiteiten voor onder andere Daikin Europe en zijn toeleveranciers uitvoeren. “Dat we langs de kust, waar de werkloosheid en de kansarmoede iets hoger liggen dan in de rest van de provincie, nu over de gemeentegrenzen heen de handen in elkaar kunnen slaan om samen met grote spelers zoals Daikin specifiek arbeidsplaatsen voor laaggeschoolden bij te creëren, is fantastisch”, zegt OCMW-voorzitter van Blankenberge Björn Prasse. “Een zinvolle dagbesteding hebben en ook het feit bij te dragen aan de economie en maatschappij is niet alleen erg belangrijk, maar het geeft de doelgroep ook een stuk fierheid terug waar ze in dit geval meer dan recht op hebben.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier