Ludieke eindejaarsactie ‘Gits Geeft’

Redactie KW

Vorig jaar pakte UNIZO Gits voor de eerste keer uit met de eindejaarsactie ‘Gits Geeft’. Veel van de vertrouwde Gitse winkels moeten echter momenteel de deuren gesloten houden. Toch pakken ze nu uit met een originele eindejaarsactie. Met een gezinszoektocht langs de deelnemende handelaars kunnen Gitsenaars ook dit jaar mooie prijzen winnen.

“Corona slaat hard toe in het hart van vele mensen, ook in Gits”, vertelt Mark Vanallemeersch. “Veel winkels in Gits zijn gesloten of enkel open voor afhalingen. Samen met 18 Gitse winkeliers staken we de koppen digitaal bij elkaar en zetten we toch een eindejaarsactie op poten.”

“Die hebben we zo opgesteld dat er aan alle voorwaarden kan voldaan worden om het gezond, sportief en leuk te houden. Zo kunnen we ondanks alles onze trouwe klanten én de collega-winkeliers een hart onder de riem steken.”

Elke week andere route

De actie is een ludieke gezinszoektocht van ongeveer 4 kilometer voor jong en oud waarbij er van 29 november tot 27 december wekelijks gezocht kan worden naar letters in de etalage of aan de gevel van negen deelnemende handelaars. Met deze letters kun je woorden of een zin vormen.”

“De woorden vul je dan in op een antwoordformulier dat te vinden is bij de handelaars en deponeer je in de bus van het gemeentehuis van Gits. Elke week is er een andere route en een ander woord dat je kan vinden. De antwoordformulieren zijn verschillend van kleur om de weken van elkaar te onderscheiden en zijn telkens vergezeld van een routeplan”, legt Mark uit.

“Op deze manier kunnen we elke week negen van onze deelnemende handelaars in de kijker zetten. Die geven elk een prijs in natura ter waarde van 30 euro aan een winnende volwassene. Maar er is ook aan de kinderen gedacht. Zij kunnen de kerstballen tellen die rond elke letter staan. Wie het totale aantal kerstballen juist invult, kan een zak snoep winnen.”

Speciale finaleweek

De laatste week van de actie, tussen Kerstmis en Nieuwjaar, is een speciale finaleweek. Wie die week de finalezin correct invult én minstens één keer heeft deelgenomen de vorige weken, maakt kans op een mooi nieuwjaarsgeschenk van maar liefst 540 euro in waardebonnen.

Wekelijks worden de winnaars gecontacteerd en mogen zij de eerstvolgende week hun prijs in ontvangst nemen. In totaal wordt er een prijzenpot van maar liefst 2.160 euro verdeeld. (EV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.