Luchthaven van Oostende scoort goed in onderzoek Testaankoop

© BELGA
Redactie KW

Test-Aankoop vroeg ruim 11.000 reizigers naar hun mening over luchthavens. De internationale luchthavens van Antwerpen en Oostende-Brugge kregen beiden een uitzonderlijk goede waardering voor kwaliteit.

De Vlaamse luchthavens kregen gemiddeld de hoogste score van alle Belgische luchthavens, waarbij Antwerpen zelfs in de wereld top 5 werd gekozen, na Singapore Changi, Tokyo Narita, Porto en vóór Doha International Airport. Beide luchthavens scoorden veel beter dan gemiddeld op het gebied van veiligheidsgevoel, signalisatie en veiligheidscontrole.

De veiligheidscontrole, die traditioneel een van de minst populaire elementen voor de reizigers betekent, werd beoordeeld met 7,7 op 10

Test-Aankoop geeft uitzonderlijk mooie cijfers aan de luchthaven van Oostende. De deelnemers aan het onderzoek beoordeelden het veiligheidsgevoel met 8 op 10. De veiligheidscontrole, die traditioneel een van de minst populaire elementen voor de reizigers betekent, werd beoordeeld met 7,7 op 10 en de signalisatie op de luchthaven met 8 op 10.

Marcel Buelens, CEO van de luchthaven van Antwerpen en de luchthaven van Oostende-Brugge, zei vandaag: “Dit is een schitterende erkenning voor ons voltallige team, dat dagelijks alles in het werk stelt om de passagiers een veilige en comfortabele reiservaring te garanderen vanaf onze luchthavens. De resultaten van het Test-Aankoop onderzoek bewijzen dat, ondanks de verhoging van veiligheidsmaatregelen sinds verleden jaar, onze terminal en vooral onze staff perfect voldoet aan de wensen van een toenemend aantal reizigers om naast een plezierige ervaring vooral een veilige reis te garanderen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier