Luchthaven Kortrijk-Wevelgem zet opmars verder

© Flickr / Luc VB
Redactie KW

Tijdens de eerste zes maanden van 2015 is het zakelijk en commercieel verkeer op de luchthaven Kortrijk-Wevelgem met twee procent gestegen.

De luchthaven profileert zich steeds sterker in het segment zakelijk en commercieel verkeer, en doet het in die tak goed. In 2014 werd al een toename genoteerd van 9 procent, en de stijgende trend zet zich in de eerste jaarhelft van 2015 verder.

Het zakelijk en commercieel luchtverkeer ging er met 2.170 bewegingen twee procent op vooruit in vergelijking met diezelfde periode in 2014. “Tijdens de eerste jaarhelft viel hierbij vooral op dat een aantal grotere zakentoestellen de luchthaven aandeed”, aldus directeur Stefaan Van Eeckhoutte. De vluchten op buitenlandse bestemmingen stegen met 1.351 bewegingen zelfs 3,8 procent, terwijl het aantal passagiers in deze niche met 5.510 eenheden ruim 6,6 procent steeg. De meest frequent aangevlogen landen zijn hierbij Duitsland, Polen, Zwitserland, Frankrijk en Groot-Brittannië.

Het totaal aantal vliegbewegingen daalde wel lichtjes, al konden concrete cijfers niet meegegeven worden. De daling is vooral te wijten aan iets minder lokaal verkeer, zoals oefenvluchten.

De luchthaven kijkt tevens met veel vertrouwen de tweede jaarhelft tegemoet.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier