Lou is nieuwste pop-upwinkel in K in Kortrijk “Leuke locatie voor pop-up”

Annemie en Joske, samen met een medewerkster in de pop-up. (foto AN)
Annemie en Joske, samen met een medewerkster in de pop-up. (foto AN)
Annelies Nollet

Shoppingcenter K in Kortrijk is een nieuwe winkel rijker. Op verdieping -1 sloegen drie enthousiaste ondernemers de handen in elkaar met Lou. Annemie Dufromont van de Vreemde Eend, Joske Bossuyt van Lou Kinderkledij en de ondertussen bekende Kortrijkse ondernemer Mario Dhont bieden er speelgoed, handgemaakte kinderkledij en leuke hebbedingetjes aan.

Annemie Dufromont runt al vijf jaar De Vreemde Eend in de Wijngaardstraat, een gezellig winkeltje waar je unieke cadeautjes voor jezelf en anderen kan vinden. “Een winkel waar je blij en verwonderd wordt en waar je ook terecht kan voor een gezellige babbel”, vertelt Annemie met de glimlach.

Design in Shops

Na vijf jaar vond ze het tijd voor verandering. Daarom stapte ze in het project Design in Shops van de stad Kortrijk. Daar werd ze voorgesteld aan ontwerper Antoine Sion van Atelier Michel Dupont in Doornik. “Er komt nog meer bosallure en een lichtkoepel. De winkel zal meer open worden en boven komt er een ruimte waar we workshops kunnen organiseren”, klinkt het.

Om dat te realiseren gaat de winkel even dicht vanaf 12 april. Tot die tijd zijn er koopjes te doen tot min 40 procent, een pop-down noemt Annemie het. “Maar omdat ik niet volledig wilde sluiten zocht ik ook een pop-up. Die vond ik toen Mario mij voorstelde aan Joske.”

Handgemaakte kleertjes

Mario Dhondt, die zelf al verschillende zaken in K in Kortrijk runt, bood de dames een locatie aan naast Mediamarkt op verdiep -1 van het shoppingcenter. “Dat zag ik ook meteen zitten”, vertelt Joske. Zij verkoopt bij Lou haar handgemaakte kleertjes voor kinderen tot 5 jaar, naast de producten van Annemie.

“Ik deed al een paar keer een pop-up, maar dit is echt een leuke locatie. Op rustige momenten kan ik hier ook naaien.” Mario vulde het assortiment nog aan met speelgoed voor de allerkleinsten. Hoe lang de zaak precies open blijft weet het trio nog niet. “Daarvoor zijn er de komende maanden nog te veel onzekerheden. Snel eens binnen springen is dus de boodschap”, klinkt het enthousiast.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.