Lollywafels van Kevin Bullinck vallen erg in de smaak

Verschillende horeca-uitbaters in de Leopoldstraat hebben er, ondanks de verplichte sluiting, een goede herfstvakantie opzitten. En dat is niet alleen te danken aan het mooie weer, maar ook aan de raamverkoop die door het stadsbestuur werd toegestaan. “Die lollywafels zijn echt een hit”, zegt Kevin Bullinck van brasserie A Côté.

De lollywafels vliegen de deur uit. (foto WK)

Tijdens de eerste lockdown vielen Kevins vers gemaakte garnaal- en kaaskroketten bijzonder in de smaak. “Het leverde me zelfs de bijnaam ‘Kevin Kroket’ op”, glimlacht Kevin, die het met de raamverkoop over een andere boeg gooide. “Die lollywafels leken me daar geschikt voor. Het is eens iets anders dan wafels en pannenkoeken, en ik had ze in Blankenberge nog nergens anders gezien. Het bleek een schot in de roos: ook gisteren stond hier een lange rij.” De kinderen zijn verzot op de kleurrijke toppings. “Vooral de smarties zijn enorm gegeerd. Maar zo’n lollywafel uit het vuistje, dat slaat werkelijk bij iederéén aan. Bij jong én oud”, klinkt het.

Doel

Vandaag lanceert Kevin weer iets nieuws: een lollywafel met roze chocolade. “Zo’n lollywafel staat ook mooi op foto. Ik zag op de sociale media al heel wat leuke kiekjes passeren van kleine deugnietjes met zo’n lolly in de hand. Mij geeft het weer een doel, en het leuke is ook dat ik door die raamverkoop mijn klanten nog eens terugzie. Zelfs Margrietje, een dame van 89 die hier vroeger elke dag kwam, is al eens goeiedag komen zeggen. Ik had ergens wel verwacht dat het zou aanslaan maar niet dat het zo’n groot succes zou worden.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.