Lokale ondernemers kunnen vanaf volgend jaar terecht in nieuw businesspark ‘BOXX’

© GF
Redactie KW

Kortrijk krijgt er een gloednieuw bedrijvenpark bij. Dat is meer dan welkom, want voor almaar meer lokale ondernemers uit de regio wordt het steeds moeilijker een goede uitvalsbasis voor hun bedrijf te vinden. Met ‘BOXX’ op de voormalige Knohopack site in de Bissegemsestraat komen er in totaal meer dan twintig opslag- en productieruimtes bij op amper drie kilometer van het centrum. Het hele project heeft een te ontwikkelen oppervlakte van ruim 9.500 m².

Projectontwikkelaar Hexagon uit Roeselare start binnenkort met de sloop van een voormalig verpakkingsgebouw in de Bissegemsestraat. In de plaats komen er drie bedrijfsverzamelgebouwen goed voor 9.500 m2 ateliers, productieruimtes en opslagplaatsen, al dan niet in combinatie met kantoren. In totaal is er op de site – die de naam BOXX krijgt – plek voor 21 bedrijven die bovendien elk hun eigen ruimte kunnen aanpassen. Zo is elke unit modulair opgevat en is er in verschillende units meer beglazing voorzien, waardoor die units deels voor kantoorruimtes of showrooms kunnen gebruikt worden.

Jelle Vandendriessche, CEO van Hexagon: “Een van de grote troeven van BOXX is dat het zowel geschikt is voor een schrijnwerker of elektricien die er wil stockeren of produceren, als voor een creatieve start-up die er zijn eerste stappen in het professionele leven wil zetten. De units zijn zo ontworpen dat ze perfect moduleerbaar zijn voor verschillende sectoren. Dat zorgt meteen voor een creatieve kruisbestuiving.”

Bereikbaarheid

Lokale ondernemers kunnen vanaf volgend jaar terecht in nieuw businesspark 'BOXX'
© GF

In Kortrijk verlies je gemiddeld zo’n 76 uur per jaar in de file. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van de TomTom Traffic Index. Met de gunstige ligging van BOXX – op twee kilometer van het stadscentrum – wil projectontwikkelaar Hexagon met de steun van de stad vooral lokale KMO’s aantrekken die de stad als hun actieterrein hebben.

Wout Maddens, Schepen van Bouwen, Wonen en Stadsvernieuwingsprojecten: “Kortrijk is een ondernemende stad. Bedrijfsgebouwen, werkplaatsen en ateliers zitten historisch overal verweven in het stadsweefsel. In ons ruimtelijk toekomstplan Kortrijk 2025 willen we dat zo houden. Hexagon wil deze troeven ook volop uitspelen. Ik ben tevreden dat deze site van 19.000 m² een totale reconversie ondergaat en een aanbod zal creëren voor ondernemers op zoek naar bedrijfsruimte die centraal gelegen is in Kortrijk. Want ruimte om te ondernemen, zorgt ook voor ruimte voor tewerkstelling.”

Januari 2020

Lokale ondernemers kunnen vanaf volgend jaar terecht in nieuw businesspark 'BOXX'
© GF

De sloop van de oude gebouwen start deze zomer en de eerste werken starten in september van dit jaar. Een deel van de aanwezige materialen worden hergebruikt als bouwmateriaal, de parking voorziet oplaadruimte voor elektrische wagens en fietsen.

De verkoop van de site is nog maar pas gestart, maar kan al meteen op heel wat interesse rekenen. Begin volgend jaar kunnen de eerste bedrijven er intrekken.

Lokale ondernemers kunnen vanaf volgend jaar terecht in nieuw businesspark 'BOXX'
© GF

Lokale ondernemers kunnen vanaf volgend jaar terecht in nieuw businesspark 'BOXX'
© GF

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier