Lokaalmarkt, de wekelijkse indoor boerenmarkt, heropent deze week zijn deuren

© LUX visual storytellers
Stefan Vankerkhoven

Lokaalmarkt, de wekelijkse en indoor boerenmarkt, heropent deze week zijn markten. In Deerlijk, Brugge, Roeselare, Gent en Deinze op vrijdagmiddag, in Heule op zaterdagmorgen.Voorlopig zonder bar en kinderatelier, wel met een vernieuwde formule. ‘We bieden onze klanten nog meer service aan’, zegt marketing- en communicatieverantwoordelijke Karel Deknudt.

Door de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus vond ook Lokaalmarkt sinds midden maart niet meer plaats. Klanten konden wel op voorhand hun boodschappen online bestellen, om ze dan af te halen op de dag waarop de markt normaal plaatsvindt.

Deze week heropent Lokaalmarkt zijn markten. ‘Uiteraard voorlopig nog zonder bar en kinderatelier’, zegt marketing- en communicatieverantwoordelijke Karel Deknudt. ‘En we passen natuurlijk alle veiligheidsmaatregelen toe. We laten een beperkt aantal klanten tegelijkertijd binnen, vragen om voldoende afstand te houden en een mondmasker te dragen, bieden ontsmettende handgel aan de ingang aan enzovoort. De testmarkten vorige week in Roeselare en Heule verliepen in elk geval vlot en veilig.’

Lokaalmarkt, de wekelijkse indoor boerenmarkt, heropent deze week zijn deuren
© LUX visual storytellers

Veel klanten vonden de voorbije weken de weg naar het online bestelplatform. Daarom blijft Lokaalmarkt die service ook in de toekomst aanbieden. ‘Je kan je boodschappen online bestellen tot de dag voor de markt plaatsvindt. Op het platform vind je bijna alle verse en kwaliteitsvolle producten die onze boeren en producenten ook op de markt aanbieden. Op de dag van de markt verzamelen wij dan al jouw boodschappen. Je hoeft alleen nog op te halen en af te rekenen. We voorzien daarvoor een apart afhaalpunt, zodat je niet hoeft te wachten. Een gratis service die tijd bespaart.’

Lokaalmarkt Deerlijk, Brugge, Roeselare, Gent en Deinze vinden plaats op vrijdagmiddag, Lokaalmarkt Heule op zaterdagmorgen. Voor alle markten kan je bestellen vanaf maandag 18 uur tot donderdag 20 uur. Meer info op www.lokaalmarkt.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.