Lokaal breidt uit met overname Deeleenkoe.be

We zien v.l.n.r. Lokaal-oprichters Bert Destoop en Sjarel Buysschaert met Deeleenkoe.be-oprichter David Dekeyser.© GF
We zien v.l.n.r. Lokaal-oprichters Bert Destoop en Sjarel Buysschaert met Deeleenkoe.be-oprichter David Dekeyser.© GF
Redactie KW

De onderneming Lokaal, bekend van de Lokaalmarkten in onder meer Deerlijk, heeft het succesvolle onlineplatform deeleenkoe.be van Gentenaar David De Keyser overgenomen. “De afgelopen vier jaar richtten we zeven Lokaalmarkten en het onlinebestelplatform LokaalAfhaal op. Deze overname is een volgende stap in ons groeiverhaal, waarbij we naar een korteketenaanbod streven voor elk type consument”, zegt Bert Destoop, boerenzoon en medeoprichter van Lokaal.

Op deeleenkoe.be koop je samen met anderen een koe van een lokale kweker. Zodra er genoeg geïnteresseerden zijn, wordt het dier geslacht en het vlees gekoeld aan huis geleverd. Zo is er geen verspilling. Als consument weet je perfect wat je eet en waar je vlees vandaan komt. Het concept is de afgelopen jaren uitgebreid met Deel een varken , Deel een schaap , Koop een kip en Barbecuebox .

Lokale topkwaliteit met een verhaal

David Dekeyser licht de keuze voor Lokaal toe: “Wat begon als een hobby groeide zo sterk dat het niet meer te combineren viel met mijn job als vrachtpiloot. Ik wil het verhaal dat ik de voorbije jaren opbouwde alle kansen geven om verder door te groeien en Lokaal is daarvoor de juiste partij.”

“Lokaal-oprichters Bert en Sjarel delen mijn passie voor lokale voeding en leggen met hun versmarkten net als ikzelf de nadruk op lokale topkwaliteit met een verhaal. Samenwerken met hen is dus een logische keuze.”

“Het is een mooi verhaal wat goed in elkaar zit. We gaan het met veel respect en goesting verder uitbouwen. We zijn blij dat David nog een tijd aan boord blijft om op die manier de kwaliteit te blijven garanderen”, vult Sjarel Buysschaert aan.

Uitbreiding lokaalmarkten

In 2016 zette de wekelijkse, overdekte versmarkt met bar en kinderatelier genaamd ‘Lokaalmarkt’ voet aan wal in Deerlijk. De afgelopen vier jaar zijn daar zes markten in andere steden en gemeenten ( Brugge, Deinze, Gent, Heule, Ieper en Roeselare, red. ) bijgekomen. Boeren en ambachtelijke producenten uit de streek bieden er voedingsproducten aan.

“We willen op korte termijn het concept ook naar Antwerpen, Vlaams-Brabant en Limburg brengen”, verklapt Sjarel Buysschaert. “Hiervoor zijn we op zoek naar een business developer. Iemand die er het netwerk van Lokaalmarkt verder helpt uit te bouwen.”

“In maart voegden we naast de fysieke Lokaalmarkt ook een online click & collect-systeem toe”, pikt Bert Destoop in. “LokaalAfhaal werd geboren. Het concept? Consumenten bestellen boodschappen op de webshop en halen ze af op de markt of in één van de afhaalpunten.” (red.)

Info: www.lokaalmarkt.be en www.deeleenkoe.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.