Lokaal Boetiek lokt massa bezoekers naar Uzien

© (Foto MV)
Redactie KW

De initiatienemers van Lokaal Boetiek lokten niet alleen een mooie groep Belgische ontwerpers en makers naar hun beurs maar ook een massa bezoekers. Een schot in de roos.

Zondag was het de hele dag druk in het pand Uzien. “Wij hadden dit echt niet zo ingeschat maar zijn uiteraard zeer tevreden. Een gezellige drukte en een stampvolle ruimte.” De zussen Feryn met hun handtassen presenteerden in eigen gemeente hun nieuwe collectie.

Janne Dhaeveloose, met roots in de plaatselijke scouts presenteerde eigen collecties van allerhande kaartjes. “Ik houd van dergelijke kleine marktjes en heb een brede variatie aan wens- en andere kaartjes. Thans zijn het de wenskaarten die gekocht worden en qua illustratie liggen de dieren goed in de markt. Een reeks met oldtimers is ook succesvol.” Kerstkaarten? “Ja. Dit ook met de sfeer van het liefdevolle en de warmte voorop.”

Even verderop de Deerlijkse Marie Feys met haar collectie interieuraccessoires in beton. “Ik werk met creatief beton en de voorwerpen worden gegoten, gedroogd, geschuurd en sommige afgewerkt met een laagje vernis. Het toont wellicht eerder ruw maar is gezellig. Ik doe dit twee jaar en het is mijn hobby. Er is veel interesse en vraag naar deze betonnen accessoires.

Voor de organisatoren is het duidelijk: “Wij bieden op de boerenmarkt de lokale kwekers en handelaars een kans en een publiek en dit thans evenzo met de vele ontwerpers. Wij zien wat het wordt in Roeselare en Aalst.”

(MV – Foto MV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier