Loes Demeyer uit Geluwe heeft haar eigen modemerk Monré

Loes Deman ontwerpt en verkoopt haar eigen kledinglijn. © Luc Vanthuyne
Redactie KW

Je bent jong en je wilt wat. Alvast heel toepasselijk voor Loes Demeyer (25) uit de Ieperstraat in Geluwe. Met Monré heeft ze haar eigen kledingmerk voor dames. “Ik ontwerp het, zoek de stof uit en iemand anders maakt het”, zegt Loes. “Zo blijft het te combineren met mijn vaste job.”

In september vorig jaar studeerde Loes Demeyer aan de Universiteit Gent af als master handelswetenschappen. Bij Meat & More is ze regiomanager in opleiding. “Aan Syntra West in Roeselare volgde ik drie jaar een opleiding tot dameskleermaker. Dat was een basisopleiding. De lessen waren op zaterdagvoormiddag en dus lukte dat om het te combineren met mijn studies.”

“Ik begon zelf dingen te maken en uit te proberen. Zo ben ik erin gerold en ik had het idee om het professioneel uit te rollen. Via via kwam ik in contact met mensen die me hielpen, allemaal gebeten door mode en kleding. Onlangs lanceerde ik de wintercollectie, mijn tweede collectie trouwens”, vertelt ze. “Het gaat om alledaagse kleding. Draagbaar maar toch met een speciaal accent. Ik probeer het zo betaalbaar mogelijk te houden. De wintercollectie is dan ook bijna uitverkocht, er rest nog een vierde. Ik ga bewust voor een kleine oplage. Op is op. De trend voor deze winter is vooral de bruine kleur. Roestbruin ook.”

Kleding ontwerpen is een gave maar vergt tegelijk ook inspiratie. “Die doe ik op in het dagelijks leven. Mijn drie zussen Lore, Lien en Lobke helpen me ook met de finale beslissing over de keuze van de stoffen en ze passen ook de prototypes”, lacht Loes.

Zomercollectie in productie

Loes heeft een eigen webshop. Mensen kunnen bij haar thuis komen kiezen en passen. “Er is boven een pashokje, de klanten komen af op afspraak”, klinkt het. “Impuls in De Haan is de enige winkel waar mijn eigen kledingmerk momenteel ligt. Ik ben bezig met een paar andere winkels. Het zou wel leuk zijn mocht Monré ook hier in de buurt te koop liggen. Ik ben aan het kijken om het lokaal te houden tegen de volgende zomercollectie die ondertussen in productie is.”

Loes is de dochter van Geert Demeyer en Carine Knockaert. Ze lieten in 2017 hun onderneming Demeyer Construct in de Krommebeekstraat in Menen over maar werken er beiden nog. “Mama helpt me veel, zoals met de bestellingen”, vertelt dochter Loes. “Het is leuk dat ze een helpende hand is. Of ze kritisch is? Eigenlijk wel maar dat is ook goed. Ik ben er per week een achttal uur mee bezig. Dat is verschillend van week tot week. Ik werk op zaterdag en dat maakt het wat gemakkelijker met een vrije dag tijdens de week.”

We vroegen Loes ten slotte naar een verklaring voor de naam van het modemerk Monré. “Dat is een afkorting van het Franse mon rêve, mijn droom”, lacht Loes. En afwachten of haar kleedjes en blouses ooit een plaatsje kunnen bemachtigen tussen andere modemerken? “Ik zal zien wat de toekomst wel brengt”, vertelt Loes. “Mijn vriendenkring reageert superenthousiast. Ik krijg veel steun en dat maakt het leuk.”

Info: www.monre-official.com

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.