https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Locinox bouwt nieuwe site in industriezone Brabantstraat

Minister Hilde Crevits, burgemeesters Kurt Vanryckeghem & Gino Devogelaere en andere genodigden op het terrein in de Brabantstraat waar Locinox 4.0 wordt gebouwd.
Redactie KW

In aanwezigheid van minister Hilde Crevits vond de symbolische eerstesteenlegging plaats. Dankzij de nieuwbouw in de Brabanstraat krijgen de 94 werknemers van Locinox er op korte termijn 50 collega’s bij.

Het Waregems bedrijf Locinox is Europees leider in innovatieve outdooroplossingen voor toegangscontrole voor de poort-en hekwerkindustrie. Het bedrijf werd in 1988 opgericht door ceo Joseph Talpe.

50 nieuwe werknemers

Locinox exporteert naar meer dan 60 landen, goed voor 90 procent van de omzet. Het heeft in Chicago een sales hub en heeft ook een vestiging in het Poolse Wroclaw. In Waregem zijn er momenteel 94 medewerkers aan de slag. Dankzij de nieuwbouw in de Brabanstraat komen er op korte termijn nog eens een vijftigtal werknemers bij. Dit jaar stevent Locinox af op een omzet van 50 miljoen euro.

De firma bouwt nu een nieuwe site in de industriezone aan de Brabantstraat. In aanwezigheid van minister Hilde Crevits, Waregems burgemeester Kurt Vanryckeghem, Anzegems burgemeester Gino Devogelaere en tal van andere genodigden vond de symbolische eerstesteenlegging plaats.

Locinox 4.0

Eind 2022 moet het nieuwe gebouw instapklaar zijn. Dan verhuist Locinox van de oude vestiging naar haar nieuwe stek, op een paar honderd meter gelegen. De nieuwe fabriek heeft een bedrijfsoppervlakte van 40.000 vierkante meter op een totale grondoppervlakte van 7 hectare. Het bedrijf krijgt de naam ‘Locinox 4.0’. De investering voor de eerste fase van het bouwproject bedraagt 30 miljoen euro, waarvan 1,25 euro Vlaamse subsidies. (DJW/ foto DJW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.