Lisa opent weer pop-up met wenskaarten in het West-Vlaams: “Studio West is bijna heel de kerstvakantie open”

Lisa Veramme in haar pop-up Studio West: “Het is de bedoeling dat de winkel definitief open blijft.” (foto KVCL)
Lisa Veramme in haar pop-up Studio West: “Het is de bedoeling dat de winkel definitief open blijft.” (foto KVCL)
Redactie KW

Na het succes van vorig jaar opent Lisa Veramme vanaf zaterdag 19 december in de Weststraat in Lo opnieuw een pop-up waar ze onder meer haar eigen ontworpen wenskaarten met West-Vlaamse quotes verkoopt. De pop-up bevindt zich dit keer niet in een leegstaand winkelpand, maar in haar recent gekochte woning iets verderop in de straat.

Lisa Veramme zorgde vorig jaar voor een primeur in Lo. De zaakvoerster van het bedrijfje Compli-ment opende toen in december in een leegstaand winkelpand in de Weststraat namelijk een pop-up met wenskaarten, boodschappentassen en stickers met West-Vlaamse quotes. Een groot succes en dus breit Lisa daar dit jaar een vervolg aan, weliswaar op een andere locatie. Want het gebouw waar de pop-up vorig jaar was ondergebracht, wordt momenteel verbouwd tot een vakantiewoning. “Maar ik kocht onlangs midden in de coronacrisis een huis in dezelfde straat, de geschikte plaats dus om daar een pop-up op te starten”, zegt Lisa. “Het was wel een race tegen de tijd om alles klaar te krijgen. Maar het is me gelukt.”

Noste joare oltegoare

“De naam Compli-ment blijft bestaan en staat voor mijn zelf ontworpen producten met West-Vlaamse quotes”, vult ze aan. “De West-Vlaamse wenskaarten zijn tamelijk uniek en verkopen goed. Het hoeft niet te verbazen dat enkele van die quotes zoals ’t Is nog ol nie na de wuppe! Op naar 2021 !, Noste joare oltegoare en Tope bubbelen? verwijzen naar de coronacrisis. Maar aangezien ik ook andere merken zal verkopen zoals juwelen, droogbloemen en andere decoratieartikelen, ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe naam en dat werd ‘Studio West’.”

Studio staat voor creëren, West voor de locatie en haar roots en trots: de Westhoek

‘Studio’ staat voor het creëren. Zo ontwerpt Lisa onder meer familiedrukwerk zoals geboortekaartjes, trouwuitnodigingen en bedrijfsdrukwerk zoals logo’s, flyers en visitekaartjes. ‘West’ verwijst dan weer enerzijds naar de locatie (Weststraat 10 in Lo), maar anderzijds ook en vooral naar haar roots en trots: de Westhoek.

Start op 19 december

“De pop-up opent op zaterdagnamiddag 19 december om 13.30 uur de deuren”, zegt Lisa. “De winkel is bijna heel de kerstvakantie open, ook op zondag! Alleen op maandag, dinsdag en de feestdagen is Studio West gesloten. Alle info is te vinden op onze sociale media.”

Ook na de feestdagen blijft iedereen welkom bij Studio West. “Het is de bedoeling dat de winkel definitief open blijft. Waarschijnlijk enkel in het weekend, maar dat moet ik nog wat uitzoeken”, besluit de jonge creatieveling uit Lo. “Eerst afwachten of de pop-up een succes zal zijn. In deze tijden is het zeker niet gemakkelijk om met een zaak te starten. Ik zal alleszins mijn best doen om aan alle coronamaatregelen te voldoen. Ik heb er daarom ook voor gekozen om de openingstijden te spreiden over de volledige vakantie zodat de mensen de mogelijkheid hebben om op hun gemak en in alle veiligheid eens langs te komen.” (KVCL)

Info: www.complimentbylisa.com. Facebook en Instagram: @complimentbylisa.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier