Linsey Beeuwsaert maakt droom waar met Hair by L

Linsey Beeuwsaert ontfermt zich over het kapsel van Lisa Kesteloot.© Luc
Linsey Beeuwsaert ontfermt zich over het kapsel van Lisa Kesteloot.© Luc
Redactie KW

In de Ter Borchtlaan 3 in Meulebeke is het kapsalon van Linsey Beeuwsaert gevestigd. De 34-jarige Meulebeekse was zes weken aan de slag, maar moest dan door de coronamaatregelen opnieuw sluiten. Wie echter denkt dat haar droom nu aan diggelen ligt, komt bedrogen uit.

Linsey Beeuwsaert (34) groeide op in de Gaverwijk. Na haar lagere schooltijd trok ze naar het Sint-Jozefsinstituut in Tielt om er een opleiding als kapster te volgen. “Het was van jongsaf aan mijn droom om kapster te worden. Toen ik na mijn studies een stageplaats uitzocht om mij te perfectioneren, kwam ik bij Studio F aan de Brabantdam in Gent terecht. Ik beschouw dit nog altijd als een godsgeschenk, want die locatie was werkelijk the top of the bill . Geertrui Matthys en haar vennoot Alain Denis runden dit bloeiend kapsalon. Alain was daarenboven ook nog betrokken bij ‘Maison Roger’, een gerenommeerd kapsalon in Brussel waar ook de Belgische prinsessen vaste klant waren. In dat milieu heb ik mijn stiel geleerd. Ik moet toegeven dat Geertrui een ware kapitein was, die op een unieke manier wist te werken met haar 18 kappers. Het was dan ook niet verwonderlijk dat ik meer dan een decennium in Gent ben blijven plakken.”

Pur sang colorist

“Toen ik een punt zette achter dit hoofdstuk heb ik vier jaar les gegeven aan kappers die zich verder wilden specialiseren als stylisten en coloristen”, gaat Linsey verder. “Ik beschouw me als een pur sang colorist. In dienst van de firma Dux in Izegem trok ik België rond om kapsalons te ondersteunen. Ik reisde ook veel naar Londen en Barcelona om er de allernieuwste kleurtechnieken onder de knie te krijgen. Ik was weinig thuis, maar dankzij mijn ouders en schoonouders slaagde ik in mijn opzet. Sinds september 2020 ben ik nu fulltime als kapster aan de slag en heb ik ondertussen alle lockdowns meegemaakt. Ik ga er niet om malen, dit geeft me nu meer tijd om me te concentreren op mijn echtgenoot Kristof Vandemaele en de kinderen Leon, Armelle en Odiel.” (LB)

Linsey Beeuwsaert kapt in haar zaak ‘Hair by L’ zowel dames, heren als kinderen. Afspraak via 0470 94 52 01.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.