Lijstatelier Verthé uit Harelbeke krijgt authenticiteitslabel

Sander Verthé is zaakvoerder van het inlijstatelier dat deel uitmaakt van Verthé Interieurs & Inlijstatelier, dat hij samen met zijn vader Christ runt. © LOO
Redactie KW

Inlijstatelier Verthé krijgt het authenticiteitslabel ‘Handmade in Belgium’ voor ambachtelijke ondernemers van Unizo. Daarmee is zaakvoerder Sander Verthé de zevende zaakvoerder die in Harelbeke het label krijgt.

Het authenticiteitslabel HIB, Handmade in Belgium, onderscheidt de ambachtelijke zaken van de industriële. Enkel wie aan de strikte criteria van het label voldoet, komt in aanmerking. Zo moet de ambachtelijke ondernemer zijn beroep in hoofdberoep uitoefenen, mag hij of zij maximum 20 werknemers in dienst hebben, moet het product minstens 50 procent handgemaakt zijn, heeft het product een zekere nutsfunctie en is het uniek in zijn soort. Het is een jury van ondernemers en experts die dit label toekent.

Sander Verthé (24) volgde Handel & Verkoop in Spes Heule en is zaakvoerder van het inlijstatelier dat deel uitmaakt van Verthé Interieurs & Inlijstatelier, dat hij samen met zijn vader Christ runt.

Het inlijstatelier omvat het inlijsten van schilderijen, litho’s, etsen, zeefdrukken, foto’s, posters en documenten, net als het handmatig versnijden van glas, karton en passe-partouts. “Alle werken worden uitgevoerd op vraag van de klant, er komt geen seriewerk bij kijken“, vertelt Sander. “Het doet me bijzonder plezier dit als jonge ondernemer te krijgen.”

Van de tot nu toe 120 uitgereikte labels zijn er nu zeven voor Harelbeke.

(PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier