Lidl investeert 37 miljoen euro in uitbreiding van distributiecentrum in Wevelgem

Redactie KW

Lidl Groep zal een bedrag van 37 miljoen euro investeren in nieuwe infrastructuur, de uitbreiding zal uit een volledig nieuwe gekoelde ruimte bestaan. In 2017 moet het vernieuwde distributiecentrum volledig operationeel zijn.

Het distributiecentrum in Wevelgem zal Lidl met meer dan 16.000 vierkante meter uitbreiden. De investering van 37 miljoen euro in de nieuwe infrastructuur is cruciaal voor de groeistrategie van Lidl in de regio’s Oost- en West-Vlaanderen en Henegouwen. Het vernieuwde centrum moet in 2017 volledig operationeel zijn en zal 30 nieuwe arbeidsplaatsen met zich meebrengen.

Het verdelingscentrum in Wevelgem is een strategisch belangrijke vestiging voor de Lidl Groep en vormt een van de draaischijven in België. Van hieruit bevoorraadt Lidl vandaag 85 filialen in de provincies Oost- en West-Vlaanderen en Henegouwen.

50 nieuwe winkels

Met de uitbreiding van de vestiging in Wevelgem wil de Duitse versdiscounter haar marktpositie verstevigen in de komende jaren. “Lidl claimt met succes deze marktpositie en maakt er geen geheim van dat het de ambitie heeft om de komende vijf jaar in België nog eens 50 nieuwe winkels te openen in België en daarmee 2000 bijkomende arbeidsplaatsen te creëren“, vertelt Evelyne Raymakers, woordvoerster bij Lidl. “Hiervoor moet het logistieke apparaat meegroeien. In Wevelgem botsen we vandaag op onze limieten wat betreft de capaciteit voor verse producten waardoor er ook onvoldoende basis is voor de verdere vernieuwing en de uitbreiding van het winkelnetwerk in de regio.”

Aandacht voor het milieu

Nieuw in het distributiecentrum worden de diepvriesafdeling, een grote wasstraat voor diepvriesboxen en een volledig uitgerust recyclagepark. Alles samen neemt de oppervlakte van de bedrijfssite in Wevelgem met maar liefst 25.000 vierkante meter toe.

Lidl heeft ook aandacht voor het milieu en zal onder andere alle klassieke verlichting vervangen door de meer energiezuinige en milieuvriendelijke LED-variant. Dit moet een energiebesparing van 34% per jaar opleveren. Bovendien zullen bestaande koelinstallaties vervangen worden door koelinstallaties die werken op natuurlijke koudemiddelen.

“De uitbreidingsplannen illustreren niet alleen de groeiambities van Lidl, maar ook de lokale verankering van de versdiscounter in België dankzij de inzet op verse Belgische producten en de creatie van tewerkstelling”, besluit Raymakers.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.