Leveringsdienst Deliveroo voortaan ook in Brugge actief

Redactie KW

Het bedrijf zet fietskoeriers in die de bereide maaltijden van restaurants in de binnenstad tot bij de klanten brengen.

De populaire leveringsdienst Deliveroo is ook in Brugge gestart. Tot nu toe nemen al vijftien restaurants deel aan het concept. Een vijftigtal fietsers trotseert de Brugse kasseien om het eten warm en op tijd bij de klanten te krijgen. “We zijn twee weken geleden gestart in Brugge en het loopt eigenlijk zeer goed tot nu toe”, zegt Charles Van den Bogaert van Deliveroo.

Het concept is ondertussen al behoorlijk bekend. Mensen kunnen op de website hun adres in geven en een restaurant in de buurt kiezen. Ze kiezen wat ze willen eten en kunnen online betalen. Het restaurant krijgt de bestelling binnen en even later staat een fietskoerier van Deliveroo aan de deur. Die haalt de maaltijd op en fietst ermee tot bij de klanten. “Die moeten wel binnen een straal van 2,5 kilometer van het restaurant wonen“, zegt Van den Bogaert. “Zo kunnen we het eten vers en warm houden en moeten onze koeriers niet onnoemelijk veel kilometers doen.”

Deliveroo is een internationaal bedrijf. Brugge is de zevende stad in België, maar ook wel de eerste in West-Vlaanderen. Tijdens de zomermaanden was er wel al even een pop-up van het bedrijf in Knokke. “We zijn al werkzaam in Brussel, Antwerpen, Gent, Genk, Luik, Leuven en Mechelen. In totaal nemen er zelfs al meer dan 1.000 restaurants deel”, zegt Van den Bogaert. “We zijn heel blij dat Brugge er nu is bij gekomen. En we merken dat er echt wel een markt voor is. Het is nu de bedoeling om zoveel mogelijk restaurants te overtuigen om samen te werken. Voor hen is het uiteindelijk een extra service en zijn het natuurlijk ook extra inkomsten.”

Ondertussen nemen al vijftien Brugse restaurants deel. Daarbij zijn onder andere Zushi, Carlitos, De Poulet, Ellis Gourmet Burger, Punta Est… “Wij zijn alleszins tevreden deelnemers”, zegt Bram Lobbestael van De Poulet in de Wijngaardstraat. “Dit betekent voor ons een extra service naar onze klanten toe. We krijgen via die weg dagelijks bestellingen binnen. We hebben dus nog geen spijt van onze deelname.”

Wie een maaltijd van zijn favoriete restaurant per fiets wil laten leven kan daarvoor dus terecht op www.deliveroo.be. De prijzen voor de gerechten zijn net dezelfde als in het restaurant zelf. De meerprijs voor de levering bedraagt dan weer 2,5 euro. “Een kleine kost voor mensen die in hun warme huis willen blijven en toch hun favoriete gerecht willen eten”, zegt Van den Bogaert.

Daarnaast doet het bedrijf ook nog een oproep naar Brugse sportievelingen. “Wij zijn nog steeds op zoek naar fietskoeriers. Momenteel zijn er 50 in Brugge, maar die werken natuurlijk in shifts. Mensen die geïnteresseerd zijn, mogen ons zeker contacteren.”

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier