Leeuwen van de Export voor ondernemers uit Brugge en Handzame

Redactie KW

Pattyn Packing Lines, producent van industriële verpakkingsmachines uit Brugge, en het aluminiumbedrijf Aluvision uit Deinze – geleid door Ann Van Coillie uit Handzame – zijn de laureaten van de Leeuw van de Export die Flanders Investment & Trade (FIT) jaarlijks toekent.

Pattyn Packing Lines won de onderscheiding in de categorie ‘middelgrote en grote bedrijven’, Aluvision bij de ‘kleine bedrijven’. Met de Leeuw van de Export bekroont FIT jaarlijks exportsuccessen van Vlaamse bedrijven.

Pattyn Packing Lines ontwerpt en produceert industriële verpakkingsmachines voor bulkproducten, vooral uit de voedingsindustrie, en haalde het in de categorie van bedrijven met meer dan 50 werknemers van de andere genomineerden Libeco uit Meulebeke en Sofico uit Zwijnaarde. Met 66 medewerkers werd in 2014 een omzet van 21,1 miljoen euro geboekt waarvan 97 procent zijn weg vond naar 68 landen wereldwijd. In haar verslag prijst de jury het bedrijf ‘voor hun jarenlange investeringen in innovatie, waarmee men als pionier en marktleider voortdurend inspeelt op de behoeften van de markt’.

Leeuwen van de Export voor ondernemers uit Brugge en Handzame

Aluvision stelt een 40-tal medewerkers te werk die een modulair en ecologisch aluminium systeem voor de standbouw-, interieur- en eventsector ontwikkelt en produceert. “Dankzij hun bijzonder sterk gepersonaliseerde ontwerpen en verregaande individuele ondersteuning oogst het bedrijf succes in 30 landen”, aldus de jury. In 2014 werd een omzet van 7,8 miljoen euro geboekt die voor 82 procent afkomstig was uit export. De andere genomineerden in de categorie ‘kleine bedrijven’ waren Basalte en Zappware.

Zaakvoerster Ann Van Coillie van Aluvision en van Creaplan won eerder ook al de Womed Award, een prijs die ze toen mocht ontvangen uit handen van Koningin Mathilde en Kris Peeters.

Leeuwen van de Export voor ondernemers uit Brugge en Handzame

(Belga/FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier