Leen opent ecologisch hondentrimsalon A Dog’s Tale

Leen De Meulenaere gebruikt regenwater, zonnepanelen en producten zonder schadelijk stoffen. © RD
Redactie KW

Dat een hondenkapsalon diervriendelijk is, lijkt logisch. Toch is Leen De Meulenaere uit Oeselgem een trendsetter want ze kiest in haar nieuwe zaak ook voor een ecologische aanpak.

“Mijn liefde voor de viervoeters kreeg ik van thuis uit mee. Mijn papa had retrievers waarmee hij wel eens aan een wedstrijd deelnam. Hij knipte zijn honden zelf én ik stak af en toe een handje toe. Daar zijn de kriebels ontstaan om zoveel jaren later de opleiding ‘hondentrimmer’ aan Syntra te gaan volgen”, vertelt Leen.

Tien jaar is het intussen geleden dat ze de lessen volgde. Een extra opleiding bij Groomer Academie en een stage gaven het duwtje in de rug voor de stap naar een eigen zaak. “Vriendin Annelies baat een hondentrimsalon uit. Toen ze me vroeg om haar tijdens een stage te helpen bij het verzorgen van vooral de grotere rassen, heb ik geen seconde getwijfeld. En toen mijn vriend Thierry zag hoe graag ik het deed, stelde hij voor een bureauruimte in zijn bedrijf om te bouwen tot een eigen trimsalon”, vertelt ze.

En dat is intussen gebeurd. “Ik heb gekozen voor een ecologische aanpak”, haalt Leen aan. “Zonnepanelen zorgen voor de energie en ik gebruik regenwater. Voor de verzorging kies ik het Engelse merk Hownd. De producten geuren lekker en zijn vrij van chemicaliën en andere schadelijke stoffen. En héél belangrijk: ze zijn niet getest op dieren”.

In haar trimsalon A dog’s tale zijn alle hondenrassen welkom. Van schattig klein tot indrukwekkend groot. “De grootste loebas die ik tot nu toe op de verzorgingstafel kreeg? Een Newfoundlander. Dat hij het speeltje dat ik ‘m gaf stukbeet, is hem al lang vergeven”, lacht ze. (RD)

Info: A dog’s tale, Deinzestraat 92, Oeselgem, 0468 56 74 69

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier