Leen en Rino blazen Zwevegems café Boldershof nieuw leven in

Rino en Leen zijn de nieuwe uitbaters van Boldershof. (Foto RRZ)
Redactie KW

Nadat de uitbater van café ‘t Ende met zijn pop-upcafé op de locatie van het Boldershof stopte – tijdens renovatiewerken in zijn zaak was hij tijdelijk naar daar uitgeweken – stond het Boldershof een tweetal maanden leeg. Vanaf 1 september komt daar een einde aan want dan heropenen de nieuwe uitbaters Leen Anne en Rino Demeire het gerenoveerde café aan de Harelbeekstraat 25.

Het koppel woont in Bissegem en vooral Leen heeft ervaring in de horeca. “Al op mijn vijftiende was ik actief in de horeca om een centje bij te verdienen. Eerst in het Wit Kasteel in Kortrijk, later in Biezenveld in Lauwe”, vertelt Leen. “Daarna was ik werkzaam bij Bekaert tot ik café Mucho Gusto op Heule-Watermolen opende. Na onenigheid met brouwerij Bavik trok ik daar de stekker uit.”

“Toen we merkten dat men nieuwe uitbaters voor Boldershof in Zwevegem zocht, kwamen wij snel tot een akkoord met brouwerij Bockor temeer Rino afkomstig is van Zwevegem. Het café werd opgefrist en ook het meubilair is vernieuwd. Wij openen op 1 september vanaf 18 uur met een hapje en een drankje. Voorlopig zullen wij op dinsdagavond gesloten zijn maar in de toekomst kan dit nog wijzigen. Net als in ons vroegere café zullen er op geregelde tijdstippen verrassingen zijn en ook af en toe een klein optreden.”

Voetbal blijft

“Na het café krijgt ook de zaal een opknapbeurt zodat die voor familiefeesten of bijeenkomsten van verenigingen kan geboekt worden. Momenteel blijven zowel Tuinhier als WTC Dauwtrappers en eventueel Studax Zwevegem hier hun thuisbasis houden. Net als vroeger zal het voetbal hier live op een groot scherm in zowel het café als in het zaaltje te volgen zijn.”

Ook het rallyteam Demeire zal hier zijn thuis hebben want Rino is mecanicien van dit team waar zijn broer Nico de piloot is. “Ons doel is alvast dit bekende café nieuw leven in te blazen en geven alvast rendez-vous op vrijdag 1 september vanaf 18 uur voor een nadere kennismaking.” (RRZ)