Leen en Emilie bieden administratieve ondersteuning: “Ook voor zorgsector iets betekenen”

Emilie Verhaeghe en Leen Van Kerkhove van Admishift. © gf
Redactie KW

In juni richtten Emilie Verhaeghe (36) uit Wortegem-Petegem en Leen Van Kerkhove (32) uit Vichte Admishift op. Deze onderneming is ontstaan vanuit de vraag hoe ze een oplossing konden bieden om kleine en middelgrote ondernemers aan uitstekende administratieve krachten te helpen.

“Admishift ontstond vanuit een logische noodzaak”, stelt onderneemster Emilie. “Eind 2019 leerden we elkaar kennen dankzij een gemeenschappelijke zakenrelatie. We moesten allebei steeds vaker nieuwe aanvragen om ondernemers administratief te ondersteunen, weigeren.”

Emilie startte in 2017 met Admily Office Support, na een carrière van 12 jaar op onder andere de hoofdzetel van Barco in Kortrijk. Leen werkte lange tijd in kwaliteitsmanagement en begeleidde administratief het bedrijf van haar echtgenoot van een eenmanszaak naar werkgever van acht medewerkers. “Het is ondertussen twee jaar terug dat ik Taskshift op poten zette”, ontvouwt onderneemster Leen. “Te vaak zitten kleine ondernemers vast in een vicieuze cirkel. Het kwartaal loopt ten einde, de chaos is stilaan onoverzichtelijk en dan moet dat opgelost worden om drie maanden later hetzelfde voor te hebben. Dat is niet het scenario dat wij voor ogen hebben. We zijn geen opruimers, maar willen een meerwaarde bieden vanuit een constant onderhoud zodat die chaos nooit komt. Vanuit onze twee eigen ondernemingen ontstond Admishift dat sneller, flexibeler en veel goedkoper administratieve ondersteuning kan bieden dan een halftime in loondienst.”

Perfecte match

“We linken dus vanuit een netwerk, dat in elke richting steeds groter wordt, de juiste mensen aan elkaar. Hierbij mikken we op een langetermijnrelatie waarbij we meedenken, meewerken en meegroeien. Aan een onderneming werken of in een onderneming werken, het zijn twee zeer verschillende dingen. Het gaat niet om perfecte mensen, wel om de perfecte match”, zegt Emilie. “Het is altijd een combinatie van persoonlijkheid, capaciteiten en kennis. Mocht het echt zo simpel zijn, dan hoefden we Admishift niet te creëren. Ondertussen bepalen we mee de regels en de voorwaarden van onze job en kunnen we waken over de kwaliteit. Bijkomend geven we ondernemers en andere freelancers in de administratieve sector een duwtje in de rug om met succes en voldoening verder door te groeien.”

Eind oktober kondigde federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A) onder meer financiële steun aan voor huisartsen en ziekenhuizen om de extra administratieve last door de coronapandemie het hoofd te bieden. “Ook voor de zorgsector kunnen we met Admishift iets betekenen waardoor zij zich kunnen focussen op de mensen die hun zorg hard nodig hebben”, besluit Leen Van Kerkhove.

(GV)

Info: www.admishift.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten