Ledegem maakt zich op voor de Batjes

Tijdens het weekend van 8, 9 en 10 juni organiseert Unizo Ledegem opnieuw de Ledegemse Batjes. Samen met plaatselijke handelaars organiseren ook diverse horecazaken en verenigingen tal van activiteiten.

De organisatoren van de Batjes: Jim Vanhecke, Andy Samyn, Eric D’Haeyere en Rik Aernout. © (Foto JS)

De Batjes starten in ’t Kaffeeet op vrijdag 8 juni om 20 uur met een optreden van Asator en om 21.30 uur een optreden van Acces Highe. Op zaterdag 9 juni: pingpongtornooi vanaf 12 uur. Op zondag 10 juni: ‘teetn maken’, ‘Leegem got cooking talent’ vanaf 12 uur.

Wijnterras in het Peereboomhuis door het Davidsfonds op zaterdag 9 juni van 16 tot 23 uur en op zondag 10 juni van 14 tot 22 uur. Het thema is Zuid-Amerika. Keuze uit witte en rode wijn, schuimwijn, pils, hapjes en een lichte maaltijd.

Op zondag 10 juni vanaf 15 uur optreden van Arte Mundo.

Tijdens het volledige weekend ‘Speelhoed pop-up’ met uitzonderlijke koopkansjes in De Speelhoed. Op zaterdag 9 juni vanaf 13 uur speelstraat met onder andere gekke fietsen, volksspelen, workshop zandkleuren, Alfred Judokus Kwak-spel.

Op zondag 10 juni vanaf 11 uur speelstraat met AJK-spel, Kloen vzw animatieprogramma.

Terras ten voordele van G-Olympics Ledegem met demonstratie G-voetbal.

Op zaterdag 9 juni opendeurdag bij St.-Pïeterscars in de nieuwe locatie in de Stationsstraat 77 en nieuw zaaltje ’t Spoor met drankjes en waardebonnen te winnen.

Pop-up café Da Capo door de harmonie met op vrijdag 8 juni live pianomuziek in een gezellige en sfeervolle bar.

Gedurende het volledige weekend: Friscobar met gepersonaliseerde frisco’s en ijsvitrine aan bakkerij Danny en Hilde op de Plaats. Op vrijdag ook open tijdens de wekelijks markt.

In café Sportwereld op de Statiehoek op vrijdag 8 juni bluesfestival vanaf 21 uur met A tribute tot SVR by the Hustlers. Op zaterdag 9 juni vanaf 19 uur optreden van Beng met drum en percussie. Op zondag 10 juni om 12 uur aperitiefconcert met Hans Denturck.

Verder Mexican Food by Lupis, springkasteel, Filou/kasteelbierstand, Historic automotive en exclusieve wagens, terras en vele attracties.

Op zaterdag 9 juni vanaf 18 uur in jeugdhuis Den Traveir optredens van StYx, Escalope Blanco, Songs for the Deaf, de Toape Geroapte. Het oudercomité van de school organiseert een kinderrommelmarkt met wafel- en pannenkoekenverkoop aan het begin van de Stationsstraat.

Op zondag 10 juni vanaf 10.30 uur serveren Bewegingspunt Ledegem en de KWB een vaderdagaperitief in De Samenkomst. De kinderen kunnen hun kleurtekening binnen brengen en hebben een kans om een prijsje te bemachtigen. KWB-leden kunnen hun aperitiefbon inwisselen.

Tijdens het Batjesweekend geldt een speciale verkeersregeling in Ledegem waarvoor een bijzonder politiereglement van toepassing zal zijn. (LDE)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.