Lechasseur brouwt met Gullegemse hop

Koen Dejaeghere en Molly Maezy. (foto AV)
Redactie KW

Aan de Bissegemstraat 105 in Gullegem bevindt zich al een tijd een nieuwe brouwerij. Die gaat door een verfransing van de naam van brouwer Koen Dejaeghere als brouwerij Lechasseur.

Koen is een geboren en getogen Gullegemnaar en is, net als zijn vrouw en zaakvoerster Molly Maezy, 38 jaar. Voorlopig gaan ze nog allebei uit werken: hij als operator in ploegendienst bij Alpro Soya in Wevelgem, zij als magazijnier bij Lecote in Heule.

“Ik ben bier beginnen brouwen via een brouwpakketje dat ik gekregen heb. Het resultaat viel zo mee dat ik via internet almaar meer informatie ben gaan opzoeken over het brouwprotest en het brouwersvak. Dus ben ik verder beginnen brouwen, in een grote pot in onze keuken. Toen ik bij de verjaardag van mijn oudste dochter mijn brouwsel aan de mensen serveerde, viel het bier zo sterk in de smaak dat ik mijn uit de hand gelopen hobby ernstig ben gaan noemen en samen met mijn vrouw een zelfstandig brouwerijtje heb opgestart.”

“Ondertussen heb ik, telkens met een jaar verschil, een Saison van hoge gisting en een Lager – een veredelde ambachtelijke pils met een tik – ontwikkeld en in de markt gezet. Die wordt in volume gebrouwen bij de Heulse brouwerij De Feniks die ondertussen naar de Heulestraat in Gullegem is verhuisd. In augustus lanceren wij een derde bier, maar ik kan hierover nog niet meer verklappen. Eén ding nog. Wij hebben bij mijn schoonvader een eigen hoppeveld. Alle bier van Lechasseur is dus gemaakt met Gullegemse hop.”

Het gamma van de Gullegemse brouwerij blijkt intussen zijn weg gevonden te hebben naar de potentiële klanten. Je vindt het bier in verschillende horecazaken in de buurt en bij enkele bierhallen. Koen en Maezy staan bovendien met een eigen stand op de handelsbeurs tijdens de Ommeganckfeesten. Wie in alle rust eens wil proeven, kan bij de brouwer ook aankloppen tijdens een maandelijkse proefsessie bij hem thuis. Het is het koppel menens met het eigen bier. Binnenkort wordt geïnvesteerd in een eigen brouwzaaltje in de huidige veranda. Meer info op www.lechasseur.be. (AV/Foto AV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.