LBG Bakeries legt boeken neer, ook jobs in vestiging Ardooie bedreigd

Redactie KW

Het bedrijf LBG Bakeries heeft de boeken neergelegd bij de rechtbanken in Leuven en Charleroi.

Dit zou kunnen leiden tot de sluiting van alle vestingen van de leverancier van brood en banket, waar 684 mensen werken. Dat is in twee bijzondere ondernemingsraden meegedeeld, zo meldt het bedrijf zelf.

Het bedrijf heeft vestigingen in Ardooie, Diest en Lommel. maar de grootste zijn in Morlanwelz (214 mensen), Heusden-Zolder (191 mensen) en Asse (111 mensen). Als reden voor de beslissing verwijst het bedrijf naar de snel wijzigende marktomstandigheden. “De investeringen hebben niet tijdig tot nieuwe opbrengsten geleid”, zegt een woordvoerder. “De banken hebben dan ook een deel van de kredietlijnen opgezegd.”

Het bedrijf zegt alle pistes te hebben onderzocht, maar is er niet in geslaagd een alternatief te vinden. De rechtbanken van koophandel van Leuven en Charleroi moeten zich nu over het dossier buigen en een curator aanstellen. “LBG Bakeries beseft dat dit een bijzonder moeilijke periode is voor alle medewerkers. Het zal verder transparant en open communiceren in het belang van de onderneming en van de medewerkers”, aldus nog LBG Bakeries.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier