Laurent en Nicky openen bistro-frituur Patador in Woesten

RVL
Redactie KW

Binnenkort openen Laurent Messine en zijn vriendin Nicky Grymonprez bistro-frituur Patador in Woestendorp. “In eerste instantie zal er alleen afhaal mogelijk zijn door de coronamaatregelen, maar we hebben 76 zitplaatsen en een terras”, vertelt het koppel.

“Versheid en kwaliteit tegen een eerlijke prijs”, vat Laurent Messine (31) zijn nieuw project samen. Al snel voegt zijn vriendin Nicky Grymonprez eraan toe dat ze de mensen met een lach willen ontvangen in een gezellig kader, want dit is ook wat het dorp uitstraalt. Zo kennen we meteen de fundamenten van de nieuwe aanwinst van Woesten: bistro-frituur Patador. Tijdens een korte rondleiding door de zaak wordt duidelijk dat alle materialen zorgvuldig werden uitgekozen. Van het eerdere Breughelhof is niet meer veel te merken. “We hebben bewust gekozen voor een ware transformatie, we willen met een schone lei beginnen,” aldus de vrouw des huizes. Het spontane jonge koppel is niet aan hun proefstuk toe. Nicky verdiende eerst haar strepen in de familiezaak van haar tante en nonkel om daarna te schitteren in het Huis van Wonterghem te Kuurne. Zelf was zij woonachtig in Harelbeke, maar de liefde trok haar naar de Westhoek. Laurent trok van Ieper naar Brugge (De Karmeliet) en naar Gent (De Vagant) om daarna zijn tweede thuis te vinden bij KV Kortrijk. Hier ontpopte hij zichzelf tot event- en horecamanager.

Opening

Op vrijdagmiddag 29 mei is het eindelijk zover. Dan opent het koppel de deuren voor het grote publiek en krijgt elke bezoeker ook een kleine attentie. Natuurlijk zal de opening sterk aangepast zijn door de huidige situatie rond het coronavirus. Er zal enkel kunnen worden afgehaald, met focus op de frituur. “Jammer, want binnen kunnen er 76 personen zitten en er komt ook een terras van ongeveer 40 zitplaatsen, maar uitstel is natuurlijk geen afstel,” verzekert Nicky ons. Tegen de zomer van 2021 willen Laurent en Nicky overigens ook de deuren openen van het feestzaaltje aanpalend aan de zaak.

Voor de frituur bestaat de kaart uiteraard uit frietjes met de welbekende snacks. Alles wordt in puur ossenwit gebakken. Op de bistrokaart komen de troeven van Laurent naar voren: Vlaamse klassiekers met een twist, aangevuld met gewaagde suggesties. Deze zullen na het openingsweekend kunnen worden afgehaald om thuis te proeven. (RVL)

Meer info op Facebook. Adres: Woestendorp 6. Maandag, woensdag en donderdag open van 17.30 uur tot 22 uur. Vrijdag en zaterdag open van 11.30 uur tot 14 uur en van 17.30 uur tot 23 uur. Zondag doorlopend open van 11.30 uur tot 22 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier