Lasser-verpleegkundige neemt ontbijt- en koffiehuis Stanish over

Benny Dewitte is vanaf 11 augustus de nieuwe uitbater van ontbijt- en koffiehuis Stanish op de Markt in Tielt: "Voorlopig ga ik het bestaande concept gewoon overnemen." © TVH
Tom Van Houtte

In ontbijt- en koffiehuis Stanish op de Markt in Tielt laat Kelly Havegeer het bakken van desserts en het bedienen van de klanten vanaf 11 augustus over aan de nieuwe uitbater Benny Dewitte. Hij heeft een opmerkelijke achtergrond voor een horecaman, want in een niet zo ver verleden was hij diensthoofd op de afdeling longziekten in AZ Groeninge.

Kelly Havegeer, die haar zaak heeft overgelaten aan de 42-jarige Izegemnaar, begeleidt hem nog tot komend weekend en na de jaarlijkse vakantie heropent de zaak met een licht aangepaste naam: Stanish by Kelly wordt Stanish by… Benny. Die nieuwe uitbater heeft er een allesbehalve voor de hand liggend beroepsparcours opzitten. “Ik ben lasser van opleiding, maar schoolde me om tot verpleegkundige en werkte me helemaal op in de sector”, zegt Benny trots.

Sint-Andriesziekenhuis

Benny Dewitte was dertien jaar aan de slag op de afdeling spoedgevallen van het Sint-Andriesziekenhuis, vandaar dat Tielt geen onbekend terrein is. Daarna werd hij diensthoofd van de afdeling longziekten in het Kortrijkse AZ Groeninge. “Ik raakte vastgekleefd aan mijn bureau en begon het menselijke aspect van de job meer en meer te missen.”

De hoogste tijd voor Benny om nog een andere pijl op zijn boog te benutten. “Ik heb altijd heel graag gekookt en volgde in avondonderwijs een driejarige opleiding gastronomie en verfijnde keuken. Met mijn toenmalige partner nam ik een horecazaak over in Brugge, maar achteraf bekeken zijn we allicht te snel op die uitdaging gesprongen. Na een zwaar financieel eerste jaar zag onze boekhouder weliswaar toekomst in de zaak, maar mijn vrouw besloot die van de hand te doen en door de grote druk op onze relatie liep die op de klippen.”

Terug naar oude liefde

Benny besliste dan maar terug te grijpen naar zijn oude liefde, maar ondanks 15 jaar ervaring in de sector kon hij niet meer aarden in een job als verpleegkundige bij AZ Delta. “Het menselijke contact is echt niet meer wat het geweest is, zeker sinds corona.”

Toen een vriend, die graag in de Stanish over de vloer komt, hem wees op de mogelijkheid om het ontbijt- en desserthuis over te nemen, voelde Benny het horecabeestje weer kriebelen. “Ik ga het bestaande concept met aanbod van lekkere ontbijten en dessertjes in de namiddag gewoon overnemen. Als ik iets beter ingewerkt ben, sluit ik niet uit dat we het lunchgebeuren gaan uitbreiden.” Vaste medewerkster Petra blijft op post en vanaf volgend jaar, als zijn zoon Jorens 16 wordt, wil hij ook hem inschakelen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.