Lars en Sebe nemen studentencafé Barsol op ‘t Hoge in Kortrijk over

© ST
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Lars Alleweireldt (22) en Sebe Debacker (24) zijn de gloednieuwe uitbaters van Barsol, een van de bekendste studentencafés op Hoog Kortrijk. Ze treden in de voetsporen van Jan De Winter en Lore Pynoo en hopen tegen september te kunnen openen. De twee zijn nog maar net afgestudeerd. Van het studentenleven hebben ze dus wel verstand.

“Als twee ambitieuze, jonge eventmanagers met een grote portie ondernemingszin, zijn we klaar voor deze nieuwe uitdaging”, zegt Lars Alleweireldt. Als vroegere buurjongens uit Veurne vullen de twee ondernemers elkaar bovendien goed aan. Sebe is een vaste waarde in de evenementenwereld. Hij treedt op als DJ, logistiek expert en oud-praesidiumlid. Lars is een aspirant-sommelier, pro-senior, medewerker bij Kortrijk Studentenstad en bij Stad Kortrijk De twee hopen het studentenleven op ‘t Hoge, samen met Café Den Bross en Café Den Chips, nóg meer op de kaart zetten.

Sebe en Lars studeerden allebei nog maar kort geleden af als eventmanager aan de Hogeschool Vives. “Daarom hebben we veel voeling met de noden van de studenten. Als trouwe leden van een studentenclub, vertoeven we al behoorlijk lang op Hoog Kortrijk want ons studentenleven duurde iets langer dan verwacht”, lacht Sebe Debacker.

In Barsol kan je binnenkort opnieuw terecht voor verse lunches tegen studentikoze prijzen en op donderdagavond voor knallende studentenfeesten. De kelder wordt omgevormd tot een polyvalente evenementlocatie waar clubavonden, cantussen, verjaardagsfeesten, babyborrels en persconferenties georganiseerd kunnen worden.

“We weten dat het geen evidente periode is om een horecazaak over te nemen maar deze kans konden we echt niet laten liggen. We hopen dat alles terug in zijn plooi valt om in september alle studenten opnieuw de tijd van hun leven te bezorgen. Wij zijn alvast overtuigd dat alles goed komt en we er zullen staan“, klinkt het vastbesloten. “We wensen Jan en Lore, de vorige zaakvoerders, veel succes met hun verdere toekomstplannen.”

(Annelies Nollet)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier