Landmeterbureau Vansteelandt huldigt nieuw vliegtuig in op Oostendse luchthaven

Het vliegtuig is de tweede in rij voor de BVBA. Alleen het nieuwe toestel is echter uitgerust met de nieuwe technologie. © JRO
Redactie KW

Op de luchthaven van Oostende werd dinsdag een nieuw vliegtuig ingehuldigd. Het Belgisch landmeterbureau Vansteelandt, dat eigenaar is van het vliegtuig, zal het toestel gebruiken om in te spelen op de alsmaar groeiende vraag naar gedetailleerde en actuele 3D-data en voor de verdere uitbouw van hun nieuw product ‘Plan3D’.

De verfijnde camera die op het toestel werd gemonteerd kan oblieke beelden tot op twee centimeter nauwkeurig nemen. Vervolgens meet Plan3D het terrein in de Benelux op, om die beelden via het internet beschikbaar te maken voor gebruikers. Niet alleen voor landmeters, maar ook voor architecten en overheden.

De Belgische onderneming BVBA Vansteelandt, waarvan Tom Vansteelandt CEO en oprichter is, heeft meer dan 25 jaar ervaring in de landmeterij. “We zijn pionier in dit soort landmeterij“, vertelt Tom Vansteelandt.

“We meten o.a. objecten, inventarisatie, gebouwen, industriële sites, terreinen, wegen, enz. De Leica Citymapper is de eerste hybride ‘Airborne sensor’ camera die oblieke en nadir-beeldvorming combineert met een lidar-systeem in een sensor. Door het beste van twee werelden samen te brengen is de Citymapper speciaal ontworpen voor 3D stadsmodellen.”

Het nieuwe toestel werd plechtig ingehuldigd op de Oostendse luchthaven:

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier