Greenpeace en de West-Vlaamse Milieufederatie vragen Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) om de uitbreiding tegen te houden. Volgens Greenpeace gaat het niet om boeren, maar investeerders die megastallen willen neerplanten op al overbevraagde milieuruimte.

Het gezin van Koen Declerck is onder de indruk over de mediaberichten van de milieuorganisaties. "Dit raakt ons hard, want wij zijn wél familiale boeren", vertelt Koen Declerck. "Ik ben het bedrijf gestart met mijn vader in 1993. Toen hadden we 5.000 kippen. Doorheen de jaren hebben we het bedrijf stelselmatig uitgebreid, met vallen en opstaan. Enkele van onze vijf kinderen willen graag in het bedrijf stappen, maar zij kunnen zo'n grote investering niet alleen dragen. Daarom willen wij nu uitbreiden, zodat de kinderen er straks een inkomen kunnen uithalen."

Dochter Justine helpt al regelmatig mee in het bedrijf. "Het zou pijn doen als ik geen boerin kan worden", vertelt ze. Het gezin kant zich ook tegen de term 'megastallen'. "40.000 kippen in een stal is zeker leefbaar", vindt Koen. "Onze plannen dreigen in het water te vallen, wat een financiële ramp zou zijn. De toekomst moet verzekerd worden of er is straks geen landbouw meer in West-Vlaanderen." (TP)

Greenpeace en de West-Vlaamse Milieufederatie vragen Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) om de uitbreiding tegen te houden. Volgens Greenpeace gaat het niet om boeren, maar investeerders die megastallen willen neerplanten op al overbevraagde milieuruimte.Het gezin van Koen Declerck is onder de indruk over de mediaberichten van de milieuorganisaties. "Dit raakt ons hard, want wij zijn wél familiale boeren", vertelt Koen Declerck. "Ik ben het bedrijf gestart met mijn vader in 1993. Toen hadden we 5.000 kippen. Doorheen de jaren hebben we het bedrijf stelselmatig uitgebreid, met vallen en opstaan. Enkele van onze vijf kinderen willen graag in het bedrijf stappen, maar zij kunnen zo'n grote investering niet alleen dragen. Daarom willen wij nu uitbreiden, zodat de kinderen er straks een inkomen kunnen uithalen."Dochter Justine helpt al regelmatig mee in het bedrijf. "Het zou pijn doen als ik geen boerin kan worden", vertelt ze. Het gezin kant zich ook tegen de term 'megastallen'. "40.000 kippen in een stal is zeker leefbaar", vindt Koen. "Onze plannen dreigen in het water te vallen, wat een financiële ramp zou zijn. De toekomst moet verzekerd worden of er is straks geen landbouw meer in West-Vlaanderen." (TP)