Zussen Sien, Mies en Lies Pacquet starten kinderboerderij in Wijtschate

Johny Pacquet met Mathies Dessin op de schoot, Lies Pacquet, Lore Lemahieu, Casper Lemahieu, Miet Pacquet, Hanne Lemahieu,Tessa Dessin en Marleen D'Halluin op de boerderij waar deze zomer kinderboerderij Buitenspeelplezier opgestart wordt.©Eric Flamand Eric Flamand
Johny Pacquet met Mathies Dessin op de schoot, Lies Pacquet, Lore Lemahieu, Casper Lemahieu, Miet Pacquet, Hanne Lemahieu,Tessa Dessin en Marleen D'Halluin op de boerderij waar deze zomer kinderboerderij Buitenspeelplezier opgestart wordt.©Eric Flamand Eric Flamand
Redactie KW

Aan de Linde in Wijtschate komt er tegen de zomervakantie een kinderboerderij. Initiatiefnemers zijn de zussen Sien (29), Miet (26) en Lies Pacquet (32) die er op hun ouderlijke boerderij vakantiekampen zullen organiseren voor kinderen.

Het verhaal begint bij Lies die vaak met haar kinderen Lore (5) en de tweeling Hanne en Casper (3) op bezoek gaat bij haar ouders Johny (56) en Marleen D’Halluin (54) in de Houthemstraat 21. Lies woont met haar man Wouter Lemahieu (32) in Voormezele. Sien is getrouwd met Bart Dessin (32) en Miet is samen met Michiel Vanhoutte (28). “Ik ben dan eerlijk gezegd een beetje jaloers op de kinderen dat ze er onbezorgd kunnen spelen. Het doet mij ook terugdenken aan onze zalige kindertijd.”

Geen dure toestellen

De naam van de boerderij werd Buitenspeelplezier en geeft meteen weer waarvoor de boerderij staat. “Gewoon buiten spelen met vriendjes en plezier maken. Voor ons gaat het niet om grote en dure speeltoestellen. Wij zijn ervan overtuigd dat kinderen zich kunnen amuseren met natuurlijk materiaal en spelen die hun fantasie stimuleren. Onze ouders hebben een gemengd landbouwbedrijf met akkerbouw en veeteelt.”

Speel- en leerboerderij

“Boerderij Buitenspeelplezier is geen klassieke kinderboerderij. We willen eerder gezien worden als een speel- en leerboerderij waar de kinderen komen meehelpen en spelen en zo al doende alles leren over de boerderij.”

De drie zussen voorzien bij de start in de zomervakantie een tiental kampdagen op de boerderij. “Door de voortdurende verandering van de coronamaatregelen, laten we de kinderen zelf hun picknick meebrengen. Wellicht bieden we ook een tweedaagse aan zonder overnachting.”

De boerderij is gelegen aan het gehucht De Linde in Wijtschate. Daar bevindt zich ook hoeveslagerij ’t Lindebos. “Ikzelf ben ergotherapeute en mijn zus Miet is kleuterleidster. We hebben dus heus wel wat in de aanbieding voor de aanwezige kinderen”, geeft Lies nog mee. (MDN)

Info: Facebook: Boerderij Buitenspeelplezier; Houthemstraat 21, Wijtschate; 0472 21 02 34; de.boerderij@outlook.com

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.