Veilingen Roeselare en Hoogstraten onderhandelen over fusie

De twee tuinbouwveilingen willen de krachten bundelen. © BELGA

De REO Veiling uit Roeselare en de Coöperatie Hoogstraten gaan spreken over een fusie. Dat hebben de tuinbouwveilingen donderdag aangekondigd in een persbericht.

De bestuursorganen van beide groente- en fruitcoöperaties hebben woensdagavond het licht op groen gezet om de fusiepiste verder uit te werken. “Op basis van eerste verkennende gesprekken zijn beide partijen ervan overtuigd dat ze een verdere integratie moeten verkennen. Een samengaan zal een grotere slagkracht geven om zowel op interne uitdagingen als op externe opportuniteiten daadkrachtiger in te spelen”, luidt het. REO Veiling boekte vorig jaar een productomzet van 219 miljoen euro.

Samen ruim duizend telers

Ruim 800 actieve telers vermarkten hun producten via de Roeselaarse veiling. Coöperatie Hoogstraten draaide een productomzet van 302 miljoen euro en telt 200 actieve telers. Vijf jaar geleden waren er al gesprekken tussen Hoogstraten en BelOrta uit Sint-Katelijne-Waver over een mogelijke fusie. Die plannen werden uiteindelijk echter weer opgeborgen. Het was te vroeg voor beide partijen, klonk het toen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier