Torenoogst moet verhuizen en zoekt vrijwilligers

Op de parkeertoren van het oude ziekenhuis worden sinds 2018 groenten, kleinfruit en bloemen gekweekt. Daar komt nu een einde aan.© JRO
Op de parkeertoren van het oude ziekenhuis worden sinds 2018 groenten, kleinfruit en bloemen gekweekt. Daar komt nu een einde aan.© JRO
Jeffrey Roos

In Oostende starten binnenkort de werken aan het oude Sint-Jozefsziekenhuis en dat betekent dat ook Torenoogst, waarbij groenten, fruit en bloemen gekweekt worden op de parkeertoren van het ziekenhuis, tijdelijk de pauzeknop moeten indrukken.

Het initiatief van Gillian Lowyck en Lore Provoost mag een succes genoemd worden. Buurtbewoners tuinieren er al sinds 2018 op de leegstaande parkeertoren. De oogst wordt telkens verdeeld onder de tuinmannen- en vrouwen. In 2019 vond het Torenoogstfeest nog plaats met 100 eters en 250 bezoekers.

Door de renovatiewerken aan de parkeertoren en de afbraakwerken aan het ziekenhuis moet Torenoogst tijdelijk verdwijnen.

NIEUWS🌱 De lente is in aantocht, maar jammer genoeg hebben wij minder leuk nieuws. Tegen eind maart moet Torenoogst…

Geplaatst door Torenoogst op Vrijdag 26 februari 2021

“We wilden eerst tijdelijk gaan tuinieren op het Rose d’Ivryplein, maar we kozen er uiteindelijk toch voor om toch even op pauze te drukken”, vertelt Gillian. “In het nieuwe project ‘Green C’, is er een samentuin voorzien, die door Torenoogst beheerd zal worden. Er zal getuinierd worden in volle grond en in bakken, waar ook de hele buurt welkom zal zijn.”

Vrijwilligers gezocht

Net zoals de opbouw van Torenoogst een huzarenstukje was, belooft ook de verhuis heel wat voeten in de aarde te hebben. “Alle bakken, aarde en hout moeten tegen eind maart naar beneden. We zouden hiervoor graag een beroep willen doen op vrijwilligers. Wie dus zin heeft om de handen mee uit de mouwen te steken op een uiteraard coronaproof manier is meer dan welkom”, aldus Lore.

Wie Gillian en Lore de komende weken een handje wil helpen kan een mailtje sturen naar torenoogst@gmail.com .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.