Tal van meldingen voor modder in Diksmuide, maar ook landbouwers helpen weg vrij te maken

© (Foto JH)
Redactie KW

Bij de politiezone Polder liepen dinsdagochtend alweer tal van meldingen binnen van bevuilde rijbanen met modder. Dat was vooral rond Diksmuide het geval. De brandweer moest ter plaatse komen maar ook enkele landbouwers zelf deden hun best om de weg vrij te maken.

Bij de politie liepen dinsdagochtend vier meldingen binnen van zwaar bevuilde rijbanen. Dat was het geval langs de Oude Zeedijk in Oudekapelle, in Lampernisse en in de Lampernissestraat in Oostkerke. Landbouwers zijn momenteel bezig met hun oogsten binnen te halen of met hun reeds geoogste velden om te ploegen. De regenval van deze ochtend zorgt ervoor dat de wegen onherroepelijk herschapen worden in modderpoelen.

Rond 9.20 uur belde een bezorgde bestuurder de politie op om een gevaarlijke situatie te melden in de Lampernissestraat in Oostkerke. Volgens de melder lag er een modderspoor van 700 meter en was het zo gevaarlijk dat de auto’s er begonnen te slippen. Toen de politie aankwam was de brandweer reeds bezig om de modder weg te spuiten. De landbouwer, een loonwerker, was bezig met maïs van het veld te halen en beloofde om telkens zelf zoveel mogelijk de modder van de weg te halen maar dat het onbegonnen werk was om dat telkens tussendoor te doen.

De loonwerker hield echter woord en na het binnenhalen van de laatste maïs daar reed een tractor met schep rond om zoveel mogelijk modder van de weg te halen. Voor automobilisten bleef het wel opletten geblazen. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier