Poperinge komt met nieuwe versie van folder over hoeveverkoop

© MD
© MD
Redactie KW

De dienst ondernemen – Landbouw van Poperinge zal binnenkort de folder ‘Hoeveverkoop – editie december 2017’ herwerken. De folder telde vorige keer 26 bladzijden. In de herwerkte editie worden opnieuw de land- en tuinbouwers of organisaties vermeld die hoeveproducten verkopen.

Deze informatie zal via de website van stad Poperinge worden bekendgemaakt en de folders zullen terug te vinden zijn bij de dienst toerisme. Wil je graag opgenomen worden in de nieuwe folder ‘Hoeveverkoop – editie september 2021’? Vul dan tegen 1 juni het formulier op de website van de stad in.

“Waarom geen aardappelen, groenten of fruit van uw eigen streek kopen in plaats van hun soortgenoten uit een ver land of buurland? De weg tussen productie en consumptie is bij lokale producten korter. U beperkt dus de voedselkilometers en de CO2-uitstoot en u betaalt bovendien niet voor overbodige tussenstappen zoals transport, distributie en opslagkosten”, zegt schepen van Landbouw Kris Notebaert (CD&V).

Pure smaak

“Reden genoeg om voor hoeveproducten te kiezen! Niets is zo heerlijk als een wortel die net uit de grond komt of een glas melk rechtstreeks van de koe. Hoeveproducten zijn altijd verser dan vers. Koop dus bij de producent. Elke hoeveproducent gaat op zijn eigen, unieke manier te werk. Sommige boeren steunen op een eeuwenoud, goed bewaard familiegeheim. Anderen slaan dan weer aan het experimenteren.”

“Eén ding staat vast, elk hoeveproduct heeft zo zijn eigen boeiende verhaal. Kiest u voor hoeveproducten, dan gaat u voor echte, pure smaak. Bovendien leert u de land- en tuinbouwer kennen en ziet u hoe zij elke dag weer enthousiast aan de slag zijn. Hun eindeloze kennis en liefde voor het vak is onbetaalbaar. Door komaf te maken met tussenschakels, geeft u hen wat ze verdienen: een eerlijke prijs voor een (h)eerlijk product”, aldus nog de schepen.

(AHP-Foto MD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.