Melkveebedrijf De Beauven in Veurne ontvangt 2.500 bezoekers tijdens Dag van de Landbouw

Pieter en Tine Dezeure Oyaert met de kinderen Sil, Baptist en Odette ontvingen 2.500 bezoekers op hun landbouwbedrijf in Beauvoorde. © JTV
Redactie KW

Pieter en Tine Dezeure-Oyaert runnen al 12 jaar hun melkveebedrijf, bekend als De Beauven, in Beauvoorde bij Veurne. Tijdens de voorbije Dag van de Landbouw ontvingen ze heel wat belangstellenden.

De boerderij is uitgerust met twee DeLaval-melkrobots die het mogelijk maken om 140 koeien efficiënt en duurzaam te melken.

Minder energieverbruik

De boerderij gebruikt zonnepanelen voor het opwekken van energie. Daarnaast wordt er een inspanning gedaan om het waterverbruik te verminderen en koelsystemen (opslag van energie in koelwater) te implementeren die het energieverbruik moeten optimaliseren.

Op de gronden rond het bedrijf wordt ruwvoer, gras en mais voor de koeien geteeld. Om een goede teeltrotatie te bekomen, wordt samengewerkt met omliggende akkerbouwers.

Afslankgezondheidscentrum

Coöperatief ondernemen is dan ook een rode draad binnen het bedrijf. Van de suikerbieten uit de streek wordt ook perspulp gevoederd aan de koeien.

Naast de melktak biedt de boerderij workshops, boerderijbezoeken en verhuur van een loft aan. Vanuit haar opleiding als diëtiste baat Tine ook een afslankgezondheidscentrum uit op het bedrijf.

2.500 bezoekers

Na een professionele dag op vrijdag kwamen zondag 2.500 bezoekers de rondleiding op het bedrijf volgen.

In een weide naast het bedrijf stonden de nieuwste landbouwmachines opgesteld. Kinderen konden uitgebreid ravotten, terwijl de ouders genoten van hapje en een drankje. (JTV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier