Lokaalmarkt stopt eind november in Deerlijk

Op vrijdag 26 november is de laatste editie van Lokaalmarkt in Deerlijk © DRD
Redactie KW

Eind november houdt Lokaalmarkt Deerlijk op met bestaan. Onvoldoende mensen vinden de jongste maanden de weg naar de markt. Hierdoor is het niet langer werkbaar voor de boeren, de producenten en de organisatie zelf.

“We zijn dankbaar voor wat geweest is”, verduidelijkt marketing- en marktverantwoordelijke van Lokaalmarkt Hanne Dewaele. “Dankbaar dat we hier vijf jaar geleden het zaadje van Lokaalmarkt konden planten. Grote dank gaat uit naar onze boeren en producenten, in het bijzonder wie vanaf markt één trouw op post staat. Maar zeker ook dank aan onze lieve, hardwerkende vrijwilligers voor wie de markt een tweede thuis is geworden. Een welgemeende merci ook aan onze klanten omdat ze bewust kiezen voor verse, lokale producten recht van de boer.”

“We hebben er samen een prachtige rit op zitten vol mooie herinneringen. Ondertussen zijn we 270 markten ver. Er zijn er nog vijf te gaan. We hopen nog heel wat mensen te mogen begroeten in onze overdekte versmarkt met gezellige bar en kinderatelier. Het zou ons en onze boeren een groot plezier doen. Maar op vrijdag 26 november beleeft de Lokaalmarkt zijn laatste editie in Deerlijk.”

“Of dit het einde betekent van Lokaalmarkt? Helemaal niet. We blijven continu zoeken naar manieren om lokale voeding en de korte keten te steunen. We zetten onze missie verder in een stedelijke context. Je vindt ons nog in Heule, Roeselare, Antwerpen en Gent. Ben je nog in het bezit van een Lokaal-waardebon? Kom dan zeker nog eens af om die te verzilveren op onze vrijdagse markt. Geen tijd om nog eens te komen? Dan kan je er uiteraard ook mee terecht op een andere Lokaalmarkt: Heule, Roeselare, Gent, Gentbrugge of Deurne.” (DRD)

Lokaalmarkt Deerlijk houdt op vrijdag 26 november op met bestaan. (Foto DRD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier