Landbouwers willen met affiches ongevallen vermijden tijdens de oogst

We zien v.l.n.r. diensthoofd openbare werken Lennert Soetaert, voorzitster van landbouwraad Brigitte De Tavernier, Lobke Pattyn van de dienst landbouw, burgemeester Dominique Cool en schepen Jean-Marie Callewaert met de affiches. © RB
Redactie KW

Met de slagzin ‘Voor een bord goed gevuld, heb even geduld’ vragen de landbouwers uit Langemark-Poelkapelle begrip voor hun verkeer en bewegingen op de weg. In iedere deelgemeente worden aan de invalswegen borden opgehangen om iedereen daarop te wijzen.

Elk jaar gebeuren ongevallen tussen personenwagens en tractors. Met deze nieuwe campagne wil de landbouwraad van Langemark-Poelkapelle dat zoveel mogelijk vermijden. “Landbouwvoertuigen op de weg kunnen al eens voor ergernis zorgen bij automobilisten die achter zo’n ‘trage’ tractor of machine rijden, zeker tijdens de drukke oogstperiode”, vertelt Lobke Pattyn van de dienst landbouw. “Wij snappen die ergernis heel goed. En ook de landbouwers begrijpen dat en zouden willen dat er een systeem bestaat om de gewassen vanaf het land onmiddellijk naar het erf te transporteren. Maar helaas is dat nog niet het geval. Er moet nog worden geoogst, gehakseld en gereden. Daarom vragen wij een beetje begrip en respect voor onze landbouwers. Zij zorgen immers voor het heerlijke eten dat op je bord komt.”

“Op de vijf invalswegen komt een infobord dat de weggebruikers oproept tot hoffelijkheid in het verkeer”, aldus burgemeester Dominique Cool (N-VA). “Er is een honderdtal affiches beschikbaar voor landbouwers en andere burgers die deze campagne ondersteunen. Het lokaal bestuur roept iedereen op tot wederzijds begrip en respect.” (RB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier