https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Landbouwer draait op voor kosten na dik modderspoor in Leke

© (Foto JH)
Redactie KW

Een 29-jarige landbouwer uit Kortemark zal moeten opdraaien voor de kosten die gemaakt werden door de hulpdiensten dinsdagavond om een bevuilde rijbaan op te ruimen in Leke. De landbouwer had de weg vol modder achter gelaten.

Rond 19.30 uur verwittigden passanten in de Oostendestraat tussen Diksmuide en Leke dinsdagavond de politie. Ze maakten meldingen van een dik modderspoor op de weg. “Ter plaatse troffen onze diensten inderdaad een zwaar bevuilde rijbaan aan”, zegt commissaris Geert Provoost van politiezone Polder.

“Het ging om modder die over een afstand van 200 tot 300 meter over de weg lag. Het ging om een gevaarlijke situatie want het begon ook licht te regenen waardoor de dikke aardkluiten veranderden in modder. De toestand was gevaarlijk voor weggebruikers. Daarom werd de brandweer opgeroepen om de weg zo vlug mogelijk schoon te maken. Intussen werd een buurtonderzoek gestart en daaruit bleek dat een 29-jarige landbouwer uit Kortemark op de akker in de buurt aan het oogsten was geweest en de rijbaan zo had achtergelaten. Zij hebben nochtans de plicht dat op te ruimen. Er werd dus een pv opgesteld en hij zal moeten opdraaien voor de opruimkosten.”

Die zullen allicht niet min zijn want de brandweer was uiteindelijk bijna twee uren bezig om alles op te ruimen, en moest onder meer twee tankwagens inzetten. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten